Meeen - da glemmer en hvorfor Nærmiljølista ble til. Det var i stor grad fordi politikken ble (over)styrt fra ytterkantene, og det ble i liten grad tatt hensyn til de befolkningsrike områdene.

Nærmiljølista ble opprettet for at kommunen skulle lytte til egne innbyggere og utvikle en bedre innbyggerkontakt på alle plan. Ingen andre partier har frontet den store motstanden mot blokker i småhusbebyggelsen i de siste 4-5 årene slik vi har gjort.

På samme måte har vi lagt vekt på å lytte til elever, ansatte og lærere i skolen (og Utdanningsforbundet!) som kjenner skolehverdagen og VET at det ikke er så rosenrødt som på kommunebarometeret. De fleste har innsett at det MÅ tas noen grep for å endre skolestrukturen etter hvert, og vi vil ta dem NÅ, heller enn å seigpine folk i flere år.

Denne endringen må skje fordi lærerutdanningen, rammeverket i skolen, læreplanene og psykososiale utfordringer har endret seg og krever et større læringsmiljø og et sterkere lag rundt hver enkelt elev.

Vi må rett og slett bruke de ressursene vi har på elevene og læringsmiljøet og ruste barna for storsamfunnet; ikke ruste opp gamle uhensiktsmessige skolebygninger som har vært utdaterte i mange år allerede. Vi kan iallfall ikke fortsette å skjære ned på antall ansatte ved de store skolene slik flertallet gikk inn for i denne perioden.

Den tredje grunnen til at vi trenger Nærmiljølista er at ingen av de andre partiene har fulgt opp knutepunktstrategien som kommunestyret har vedtatt. Det betyr at vi fremdeles smør pengene tynt ut over alt. Vi mener at innbyggerne i hele kommunen er best tjent med at vi satser på å utvikle fire strategiske bygdesentra: Tangen, Stange, Ottestad og Romedal.

Med gode skoler og servicefunksjoner her kan vi gi ALLE innbyggerne bærekraftige og robuste tilbud uten lange reiseveier.

Det vil også bli lettere å gi oppfølging etter hvert som befolkningen blir eldre, og vi kan utnytte økonomien vi har mer effektivt til å lønne sykepleiere og helsefagarbeidere; ikke til å holde dem på veien i bil.

Alt dette må noen tørre å si FØR de små skolene blir enda mindre og rekrutteringsproblemene øker, og FØR vi blir så gamle at de fleste av oss trenger hjelp og andre servicefunksjoner utenfra.

Også av hensyn til miljøet er det en fordel at de fleste av oss (vi mener selvfølgelig ikke alle!) bor mer samlet og i nærheten av kollektive knutepunkt som gjør det mulig å komme seg raskt ut i verden også uten bruk av bil.