For det første trenger vi det ikke. Det finnes andre måter å dekke vårt fremtidige energibehov som handler om prioritering av hva vi bruker strømmen på (ikke utenlandske datasentre for eksempel), utbygging av solenergi, energiøkonomisering, stoppe elektrifisering av sokkelen og effektivisering av eksisterende vannkraft for å nevne noe.

Vi kan bygge vindturbiner på hver knaus i Norge uten at dette vil sikre oss strøm i større grad enn nå om vi skal fortsette å bygge store kabler og eksportere krafta vår til Europa.

For det andre er vindkraft ødeleggende for naturen. Det er utbygging av enorme vindturbiner som vil bli stående på enorme industriområder midt i nesten urørt norsk natur.

Vindturbiner må avises om vinteren og de kan lekke olje. Det finnes utallige eksempler på vindturbiner som tar fyr. Trær som ellers ville tatt opp co2 hugges ned og fugler og tonnevis av innsekter dør.

Bare i Tyskland anslår man at mellom 1.200 og 3.600 tonn med innsekter blir drept av vindturbiner årlig. Imens sparer de ivrigste av oss en firkant med kløver i plenen til pollinerende innsekter.

For det tredje er det ingen større økonomisk gevinst for lokalbefolkningen som til gjengjeld er de som betaler prisen for å ha disse monsterturbinene i nærheten, lavfrekvent - og visuell støy samt enorme ødelagte naturområder for å nevne noe.

Ettersom 60 prosent av den norske vindindustrien også eies av utenlandske selskaper går derved også en stor del av verdiskapingen ut av landet.

Og vi som bor i Stange kommer ikke til å få billigere strøm, hvis noen hadde håpet på det. Stange kan få mellom 5 og 8 millioner kroner i eiendomsskatt et forsvinnende lite beløp sett opp mot det totale kommunebudsjettet og de konsekvensene vindturbiner vil ha for stangesokningen.

Rødt har kjempet imot vindkraftutbygging i hele Norge, og nå er turen kommet til Stange. Rødt er på innbyggernes side, ikke utbyggernes. Nei til vindkraft i Stange!

Les også

På én uke hadde 1.500 meldt seg inn: – Det viser at saken er betent