Det er 21 millioner for mye, og særlig går det utover de som jobber i kommunen vår. Parkeringsplasser og parkeringsavgift oppleves som et stort problem i Hamar.

Næringsliv og ansatte i Hamar må betale dyrt for å i det hele tatt komme seg til og fra jobb, og besøkende i byen må regne med sprengt kapasitet.

Løsningen på parkeringsproblemet for ansatte finnes i teknologi. Det finnes løsninger som lett kan tilby fordelsparkering, noe som kan gi gratis parkering for alle som jobber i Hamar kommune – for alle.

Hamar FrP foreslo i sitt budsjettforslag å gå tilbake til den gamle parkeringssonen fra før januar 2023 og å ha minst tre timer gratis parkering for besøkende. Det ble nedstemt.

Er ønsket om vekst i Hamar reelt kan vi ikke gjennomregulere samfunnet vårt med unødvendige skatter og avgifter som går utover vanlige folks liv.

Vi lever i et langstrakt fylke, og skal Hamar være et senter i Innlandet må politikerne erkjenne at folk flest kjører bil. Det er ikke slik at behovet for personbilen forsvinner i morgen, og i all den tid folk er avhengig av personbil fordi kollektivtilbudet er for dårlig, skal vi tilrettelegge for at folk kan bruke byen vår.

Hamar FrP har flere ganger tatt til orde for at vi må ha bedre busstilbud i hele kommunen fremfor tomme bybusser.

Busstilbudet er bredt der bussene går, men for flere innbyggere oppleves bussen mer som et hinder enn et befriende tilbud. Få avganger gir verken fleksibilitet eller den forutsigbarheten som er nødvendig for folk med forskjellige livssituasjoner.

Når kollektivtilbudet ikke er god nok, må vi sørge for å ha tilstrekkelig parkeringsmulighet for folk, som ikke tømmer lommeboka samtidig.

Parkeringsplasser som bygges ned, må erstattes av nye. Vi kan ikke være i en situasjon hvor ansatte og folk som bruker byen vår ikke kommer seg hit.

Halve året er det vinter og kaldt, noe denne vinteren er et godt eksempel på. Det må bygges flere, ikke færre parkeringsplasser.

Parkeringsmulighetene må harmonisere med visjonene om vekst, bruk og besøkende. Det er viktig for næringa, forbrukeren, turistene og innbyggerne.