I Hamar MDGs program for 2023-2027 har vi som mål å gjøre Hamar til Norges mest familievennlige by. Hamar er en fin by å bo i, men vi kan gjøre mye for å gjøre byen mer familievennlig. I utvikling av byen skal familien være i fokus, med flere grøntområder, flere lekeplasser og flere nærmiljøanlegg. Som ballbinger og balløkker. I nær tilknytning til lekeplasser.

Det haster med en grønn omstilling for å nå klimamålene. Vi har nettopp hatt besøk av Hans. Flom er ikke uvanlig i Innlandet, men det er uvanlig med flom på denne tiden av året. Det uvanlige vil bli mer vanlig, og hyppigheten av ekstremvær vil øke om vi ikke kutter klimagassutslippene vesentlig.

For å kutte klimagassutslippene er det viktig at vi utvikler en by hvor bilen får mindre plass. Samtidig vil mindre plass til bilen gi mer plass til annet som skaper en god by å bo i for alle generasjoner. Det vil kunne gi flere gode offentlige uterom med flere trær og planter, og flere møteplasser for mennesker i alle generasjoner. Og på tvers på generasjoner. Så skal jeg og resten av MDG jobbe for at byen oppleves god også for de som er mer eller mindre avhengige av bil for å komme seg rundt.

Jeg ser frem til å jobbe sammen med det nye kommunestyret for å utvikle Hamar kommune og byen videre, i en grønnere retning. Da trenger vi et sterkt MDG i Hamar. Jeg kan ikke love at en stemme til MDG vil gjøre Hamar til Norges mest familievennlige by i kommende kommunestyreperiode. Men jeg kan love at vi skal prøve!