Innlandet har områder der lokalpolitikerne har et stort ansvar, og jeg har stor forståelse for at mange disse kan komme i tvil, og bli fenget av alle innsalgsargumentene som blir presentert av utbyggere og som sentralt underbygges av EU-servile rikspolitikere som har malt seg opp i et hjørne, og trives der, med strømavtaler i EØS systemet (Acer), og gitt fra seg kontrollen på omsetning av strøm. (Børs)

Nord-Østerdal, Tynset, Alvdal, Tolga, Sør-Odal og Finnskogen er blant attraktive områder i Innlandet.

Etter påtrykk er det nå igjen blitt slik at kommunene kan stoppe disse sakene, og benytte plan og bygningsloven. Det kan primært vedtas at vindkraft ikke skal bygges eller utredes i kommunene og det kan vedtas at LNF områder ikke skal omreguleres til vindkraft, eller solkraft for den del, etc.

Så er det et verdispørsmål om hva kommunene etterlater til kommende generasjoner.

Vindturbiner har kort levetid, og er det sikkert at baronene kommer og rydder opp etter seg?

Når det gjelder vindkraft er det strømkrise- og klimakortet som trekkes sentralt og kortsiktige økonomiske vinninger lokalt.

Strømkrisekortet: Energinasjonen Norge har ingen strømkrise. Den påstanden er basert på et iberegnet økt forbruk i forbindelse med det grønne skifte, dvs. elektrifiseringen som erstatning for all fossil energi for å nå utopiske klimamål. Disse prosjektene utgjør 90% av økt kraftforbruk frem til 2050.

Klimakortet: Norge er en energinasjon basert på vannkraft, og står for kun 1,38 promille av verdens CO2 utslipp. Vi er den reneste nasjonen i verden pr. energienhet etter Island.

CO2 utslippet er på ca. 49 millioner tonn, men fordi karbonbokføringen er anbefalt iht. EUs LULUCF-forordning (2018/841) om å ikke regne med skogens opptak på over 20 millioner tonn, ble det valgt å følge anbefalingen. Her hadde Barth Eide & CO full mulighet til å velge nasjonalt å ta skogen med, men som ministeren svarte i spørretimen, så ville Norges ambisjonsnivået bli for lavt.

I tillegg er Norge som eksportør av gass og kraft, Europas største leverandør av utslippskutt.

Uten vårt bidrag ville EUs årlige CO2-utslipp vært mer enn 300 millioner tonn høyere.

Skal Norge bidra til at klimaendringen påvirkes målbart, og det er ingen grenser for symbolpolitikk i denne sammenheng, burde det blitt forelagt et kost/nytte regnskap. Det er bare å sette antall tonn inn i IPCC sin formel i AR5 som gir et pådriv på 0,0002 grader pr. Gt CO2.

Industri- og Næringspartiet sine representanter vil kjempe mot all vindkraftutbygging:

  • Vi vil verne natur - og vurdere mål om arealnøytralitet
  • Vi vil representere innbyggerne - og ikke utbyggerne
  • Vi vil prioritere og legge til rette for modernisering og oppgradering av vannkraft.
  • Vi vil legge til rette for: energieffektivisering, å utnytte energi fra bergvarme og overskuddsenergi fra industri.
  • Vi vil bidra til at modulere atomkraftverk snarest settes på agendaen som en del av fremtidens energimiks.
  • Vi vil vurdere nøye evt. hvilke nye virksomheter (ny energibruk) man ønsker i kommunen ut fra hensynet til natur, samfunnsnytten og energisituasjon.
  • Vi har ikke latt oss lure av narrativet om akutt kraftmangel og det skrikende behovet for å avsette arealer til «fornybarproduksjon».

Vi vil ikke rasere norsk natur, forurense miljø, ødelegge lokalsamfunn og bidra til økte strøm- og nettpriser med «værsjuk» og ressurskrevende vindkraft med begrenset levetid.