Fredag 10.2 kunne vi lese i HA om en rektor ved en ungdomskole i Løten var rystet over grov språkbruk og mobbing i skolekorridorene. På lederplass følger HA opp tematikken lørdagen etter.

Resultatene fra den siste elevundersøkelsen ved skolene i regionen vår (mtp mobbing) bekrefter en trend vi ikke kan lukke øynene for (ref. HA for 9.2).

Mobbingen har hardnet til og tiltatt igjen etter flere år med nedgang i tallene. Hva kan vi gjøre med det?

I Stange KrF ønsker vi på nytt å sette dette på dagsordenen, løfte dette fram for de andre partiene og drøfte hva vi som politikere kan bidra med.

Vi må sammen med både skoleadministrasjonen, FAU ved den enkelte skole og elevrådene arbeide for igjen å få snudd trendene. De forskjellige skolene vil trenge ulike tiltak.

Vi har en nulltolereanse for mobbing og slik må det være. Vi kan aldri akseptere mobbing av noen karakter.

Mens dette tas tak i på de forskjellige arenaene hvor vi har mulighet til å påvirke, oppfordrer vi alle voksne til å si ifra!

Dersom vi hører at noen, - det være seg barn, ungdom eller voksne for den saks skyld, uttale seg på en nedlatende måte til andre, må vi si ifra.

Mobbing kan få svært alvorlige konsekvenser og enhver mobbesituasjon vi kan få stanset kan utgjøre en forskjell for den som rammes.

Vi som voksne må tørre å være voksne. Vi må tørre å sette grenser. Vi vil også oppfordre ungdom til å si ifra når de er vitne til mobbing.

Så må vi heller ikke glemme å stadig snakke om nettvett og følge med på hva som skjer i den digitale verden. Det er vårt ansvar!