Personlig har jeg sjelden sett noe så tankeløst som er foreslått av endringer. Blir dette en realitet, så vil "halve" Norge havne som NAV-klienter.

Å sette opp matmomsen midt i en inflasjonsspiral som allerede har gjort det vanskelig for svært mange er jo fullstendig tankeløst.

Som en forklaring, så uttaler han at de rike kjøper mat for fire ganger summen som de lavtlønte, slik at de da vil betale langt mer i moms.

Men hva hjelper det de som allerede sliter? Det betyr enda dyrere matvarer, og flere vil havne på NAV fordi at ting ikke går rundt. Dette er et totalt hodeløst forslag som gjør de fattige enda fattigere.

I tillegg så vil dette utvalget øke skatten på egen bolig. Mange klarer i dag knapt å betale de avgiftene som allerede finnes,ved siden av stadige renteforhøyninger.

De som tok opp et huslån for 10 år siden, har nå omtrent fått renten fordoblet!

Mange som sitter med hus etter f.eks en skilsmisse, eller som kjøpte bolig alene, sliter allerede med store utfordringer.

Det snakkes som om alle bor i Holmenkollåsen i en arvet bolig, men det er ikke slik. Hovedmajoriteten har en vanlig lønn og et vanlig hus, men bruker 25% av lønnen på mat. De rike bruker kanskje ikke så mye som en prosent.

Og så opplyser han at det skal lønne seg å arbeide, slik at skatten på arbeidsinntekt vil gå ned med 7%. Dette er et typisk luretall for hvor går de pengene dersom momsen økes med 10% på både mat og kulturaktiviteter, og heving av kostnader for å eie en bolig?

Hadde jeg vært enten arbeidssløs eller uføretrygdet,så hadde jeg vært enda sintere, for han kommer med uttalelser om en gruppe som fra før sliter. De er ikke i jobb, og skal derfor ikke få noen skattefordeler.

Mange pensjonister har heller ikke betalt ned huslånet av forskjellige årsaker, men heller ikke de skal nyte godt av noen skattelettelser, men kun økte utgifter på mat og bolig. Akkurat som lavtlønte, arbeidsløse og syke.

Dette er så hoderystende at man omtrent ikke tror det man hører.

Og man blir heller ikke mindre hoderystende av at Ragnar Torvik forklarer dette med et stolt smil om munnen. Han tror tydeligvis at dette er et godt forslag. Dette er i sannhetens navn så dumt og urettferdig som det går an å få det.

Forslaget bærer nesten preg av ondskap mot alle som ikke har en millioninntekt.