Har noen hørt om at kommunale kostnader vil øke i tiden fremover?

Har noen hørt noe om at antall eldre vil øke i årene fremover? Og at dette også vil føre til økte byrder for kommunene?

At disse kostnadene vil føre til at innsparinger er uunngåelig?

Har noen hørt om viktigheten av frivilligheten som en veldig viktig ressurs som vi må hegne om og legge til rette for skal blomstre?

At frivilligheten og ildsjelene er en forutsetning for at kommunene skal møte krav de må svare for nå og enda mer i fremtiden?

Mange vil nok kjenne igjen noen av disse utsagnene.

Og så er vi så heldige i Hamar at vi har Vidar Alberti og Funkis IL. Vidar, en utrettelig ildsjel som arbeider kontinuerlig for at mennesker med utviklingshemming og funksjonsnedsettelser skal ha et fritids- og aktivitetstilbud.

At også denne gruppen skal ha noe å bruke sin viktigste tid, FRITIDEN, på. At de skal ha noe å se frem til, som alle oss andre, se frem til å gjøre noe som er kjekt sammen med mennesker de er glade i.

For det er bare fritidstilbud til denne gruppen av befolkningen gjennom frivillighet og ildsjelinnsats. Hamar kommune, som er lovpålagt å ha et tilbud til denne gruppen, la ned alle sine tilbud i januar i fjor.

De skulle komme med en ny plan for fritids- og kulturaktiviteter innen mars i fjor. Den er ennå ikke kommet. Fritids- og aktivitetstilbudet fra Hamar kommune nå er allidrett på Olsrud arbeid og aktivitet 2 ganger i måneden og vår klubb, som drives av utviklingshemmede selv.

Og så vil man legge ned Funkis IL. som tilbyr: Kjelkehockey, el-innebandy, løpesykkel, skøyter og power fotball.

Funkis IL er den største og bredeste tilbyder av aktiviteter for denne gruppen. Den kan ikke legges ned.

Rådet for mennesker med funksjonsnedsettelser støtter Funkis IL. Rådet er et folkevalgt organ som skal ivareta interessene til mennesker med funksjonsnedsettelser.

Norsk Forbund for utviklingshemmede støtter og Funkis IL og det arbeidet de gjør.

Hamar kommune må også støtte Funkis IL og det viktige arbeidet de gjør for denne delen av befolkningen.

Olsrud Arbeid og aktivitet arrangerte før valget i år en paneldebatt sammen med Norsk Forbund for utviklingshemmede i Hamar. Fritid var et viktig tema da og er det fremdeles. Her har ikke noe endret seg til det bedre.

Vi trenger modige politikere, politikere som tar ansvar for hele befolkningen, hele året. Ikke bare i forbindelse med valg.

Å legge til rette for fritidstilbud også for mennesker med utviklingshemming er et minstekrav.

I vårens utlysning av kommunedirektørstillingen sto det at Hamar har store ambisjoner fremover. Hamar skal bli blant de beste byer i Norge å bo i.

Dette må vel gjelde alle byens innbyggere?

Tage Erlander, svensk statsminister 1946 - 1969, hadde et mantra han arbeidet etter:

"Politikerens oppgave skal sees på som å bygge en platting som innbyggerne kan danse på".

Støtt frivilligheten, støtt ildsjelene la oss gjøre Hamar til en av de beste byen i Norge å bo i for ALLE. Vidar Alberti og Funkis IL er en viktig faktor for å lykkes i dette arbeidet.