I sitt alternative statsbudsjett foreslår FrP å styrke støtten til frivillige organisasjoner som CRUX og HamKam Gatelag, mens regjeringen foreslår å redusere støtten med 11,6%, nesten 5 millioner kroner.

Dette er organisasjoner som gjør en viktig jobb i å forebygge, rehabilitere og ta vare på de som blant annet faller utenfor samfunnet, har minst og som trenger litt ekstra støtte i perioder av livet. En krone investert i slike forebyggende tiltak, er minst 20 kroner spart på sikt.

En høysikkerhetsfengselsplass beløper seg til rundt 1,2 millioner kroner årlig, mens kostnaden for ungdomsfengsel ligger på omtrent 7 millioner kroner årlig.

Disse tallene bør ikke bare sees som økonomiske utlegg, men som en påminnelse om de sosiale kostnadene ved kriminalitet. Det inkluderer tapte arbeidsmuligheter, skader på eiendom og ikke minst de fysiske og psykiske lidelsene som ofrene må gjennomgå.

CRUX og Hamkam Gatelag representerer unike initiativer som har vist bemerkelsesverdige resultater i å hjelpe tidligere kriminelle og rusavhengige med å bygge opp et lovlydig og verdifullt liv. Deres arbeid resulterer i at individer blir aktive bidragsytere i samfunnet, noe som gir positive ringvirkninger for alle.

Regjeringens kutt med Arbeiderpartiet i spissen er beklagelig. Arbeiderpartiet har programfestet at frivilligheten skal ha «god finansiering, stor frihet og en sentral plass i samfunnet». Reduksjonen i støtten forteller en annen historie.

Å bruke disse sårbare gruppene som salderingspost i statsbudsjettet er ikke bare usaklig, det er også uakseptabelt. Organisasjonene som jobber med slike viktige oppgaver, trenger forutsigbarhet for å kunne fortsette sitt livsviktige arbeid.

Regjeringens kutt skaper dessverre bare mer usikkerhet og vil føre til at flere som kunne fått nødvendig hjelp, blir stående uten.

Vi ber regjeringen om å revurdere denne beslutningen og gi disse organisasjonene den nødvendige og fortjente støtten de trenger for å fortsette sin utrolig viktige innsats for samfunnet.