Undertegnede hadde i kommunestyremøtet den 22.11. en interpellasjon om klimasituasjonen i kommunen vår.

MDGs Thomas Hisdal Eriksen har et innlegg i Hamar Arbeiderblad der jeg oppfatter at han latterliggjør hele interpellasjonen. Det er både overraskende og skuffende. Jeg trodde at Ringsaker MDG var glade for alle som engasjerer seg i klimaspørsmål og prøver å sette dette på dagsordenen.

Les også

Nå kan vi bare be til høyere makter, 1,5 grad varmere blir det

Thomas Hisdal Eriksen og MDG var et av partiene jeg var i dialog med både i forkant av valget og i etterkant av valget, og han var en av tre kommunestyrerepresentanter som fikk interpellasjonen tilsendt rett etter at den ble sendt til ordføreren. Alle tre visste at jeg kom til å sende en interpellasjon, så når Hisdal Eriksen skriver i sitt innlegg at Høyre og Arbeiderpartiet «bruker KrF for å løse klimasaken» blir dette helt feil.

Jeg har sittet fire år ved siden av Thomas Hisdal Eriksen i kommunestyret fra 2015 til 2019. Vi hadde etter min oppfatning et veldig godt samarbeid. Det samme hadde jeg håpet vi også skulle få til også i denne perioden.

Hisdal Eriksen var til og med på talerstolen under det nevnte kommunestyremøtet og sa at han nå oppfattet at det var fire partier i tillegg til MDG som var opptatt av klimasaken. Derfor blir det ubegripelig for meg når Hisdal Eriksen kommer med et slikt innlegg som han nå har gjort.

Uansett vil KrF løfte klimasaken framover. Vi er et parti som tar forvalteransvaret for skaperverket på alvor. Derfor er vi opptatt av hvordan vi ligger an i forhold til vår vedtatte klimaplan. Dette var også hoved-essensen i vår interpellasjon.