Hva vil vi med Stangeskolen? Jo, vi vil ha kvalitet i opplæringa og vi vil ha levende bygder.

Økonomi henger også i hop med dette. Men, det viser seg at det å legge ned skoler nødvendigvis ikke bidrar så mye til kommunekassa. Da vil vi også få mange tomme skoler vi må gjøre noe med. Salg?

Tilbake til skolestruktur. Vi går til valg på i hvertfall å beholde Breidablikk på Ilseng og da må den oppgraderes. Så har vi også noen mindre skoler vi bør se på, men vi må ikke gjøre noe. Som dere ser, får dere ikke noe entydig svar her. Alt henger sammen med alt.

Vi har bedt om i kommunestyret og få nye tall på bordet, dette ble vi ikke hørt på. Vi mener at tallene som ble fremlagt i forrige runde, ikke tok opp i seg alt. Nå vet vi også at det har vært en formidabel prisstigning på alt av byggevarer grunnet krigen i Europa.

Vi MÅ ha en ny runde med tall før vi endelig bestemmer ny skolestruktur. Vi må også ha en prognose, gjerne med å sammenlikne med kommuner som har lagt ned grendeskoler for å kunne se utviklingen i bygdene. Vi i Stange KrF går til valg på LEVENDE BYGDER.

KVALITET: Vi ser at Stange kommune er en attraktiv skoleeier som får mange søkere på lærerstillinger. Noen av disse søkerne er ukvalifiserte, men mange har utdanningen i boks, så foreløpig så er ikke dette tema, men vi må være obs. for antallet lærerstudenter er på vei ned. For å få kvalitet, må vi også løfte frem læreren som den viktigste personen i klasserommet og gi vedkommende arbeidsro. Det har jeg tatt opp i et tidligere leserinnlegg.

Stange KrF heier på Stangeskolen!

Godt valg.