Rødt har arbeidet aktivt for at skolestrukturen i Hamar skal bli en del av valgkampen 2023,

fordi det er ved valg foreldrene i Hamar kan gi den klareste meldingen om hva de ønsker for sine unger og deres skole- og nærmiljø.

I Hamar er dette spesielt viktig siden ordførerpartiet gikk til valg på å ikke gjøre noe med skolestrukturen, for så å ende opp med å gjøre nettopp dette.

Rødt ønsker å investere i Hamarskolen, men vi ønsker å gjøre det innenfor den strukturen vi har i dag. Vi tror de gode resultatene skolene leverer er basert på gode skolemiljøer, dyktige lærere og aktive foreldregrupper. Ved endring av skolestrukturen blir dette satt i spill.

Vi ser at det er slitene skolebygg ved flere skoler. Enkelte steder kan det være like relevant å bygge nytt som å rehabilitere, men dagens fokus på klima og økte byggekostnader gjør at dette må vurderes individuelt på den enkelte skole. Her må det utarbeides en forutsigbar prioriteringsplan.

Hamarskolen leverer gode resultater. De viktigste suksessfaktorene for dette er dyktige ansatte og at skolen ligger i nærmiljøet. Derfor vil vi satse på dagens skolestruktur og ansette flere lærere. Rødt vil ha flere spesialiserte yrkesgrupper inn i skolen. Det viktigste bidraget vi politikere kan gi lærerne, er nok tid. Ved å styrke laget rundt eleven får læreren tid til å være lærer. Rødt stemte imot å øke klassestørrelsen, og vi vil fortsette med å arbeide for færre elever pr. lærer.

Sist, men ikke minst, ønsker vi å få på plass gratis skolemåltid hver dag og kutte ytterligere i foreldrebetalingen i SFO.

Utformingen av Hamarskolen er en viktig sak ved årets valg.

Er du enig med oss, så stemmer du Rødt i år.