Ser i HA 17.august at Inger Helene Hafsahl Karset i Nærmiljølista har et godt innlegg om klima og viktigheten av å ta i bruk den vedtatte klimaplanen vi har i Stange.

Les også

Det holder ikke

Hun trekker spesielt fram de tiltakene som ikke bare er positive for klima, men også er økonomisk gunstige for Stange. Et av de tiltakene som er nevnt i klimaplanen som faller inn under begge disse kategoriene er å rehabilitere bygg i stedet for å bygg nytt.

Dette gir billigere prosjekter for kommunen og redusert klimaavtrykk.

Da blir det litt rart at når Aasa Gjestvang tok opp det med rehabilitering av Romedal ungdomsskole under debatten på Romedalsdagene, så svart Paal Ravnaas fra Nærmiljølista at rehabilitering ofte kostet 80% av nybygg, så da kunne vi like godt slenge på de siste 20% å bygge nytt.

Er det de gode tankene rundt klima og økonomi i Nærmiljølista som skal styre politikken deres framover eller er det tankene til ordførerkandidaten?

Stange Senterparti har i den siste perioden etter at klimaplanen ble vedtatt faktisk prøvd å bruke den i praktisk politikk. Vi har tatt opp det med rehabilitering i kommunale prosjekter, vi har gjennom interpellasjon spilt inn at kommunen skal jobbe for flere el-billadere i Stange sentrum, noe som både er et klimatiltak, men også er et konkurransefortrinn for å få folk til å stoppe i sentrumet vårt.

Og vi har fått til flere stopp for ekspressbussene i kommunen.