Jeg skriver som leder for NAV Hjelpemiddelsentral Innlandet-Elverum, og jeg ønsker å uttrykke støtte for Vidar Antonio Alberti og hans engasjement i saken rundt Funkis IL.

Albertis dedikasjon til å skape et inkluderende aktivitetstilbud for fysisk funksjonshemmede og utviklingshemmede har vært bemerkelsesverdig.

FN-konvensjonen om rettar til menneske med nedsett funksjonsevne (CRPD) skal sikre respekt for de gjeldende sivile, politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle rett til menneske med nedsett funksjonsevne.

Med bakgrunn i denne FN-konvensjonen er det viktig å sikre deltakelse og aktivitet for alle, uavhengig av funksjonsevne. Funkis IL, med sitt mangfoldige tilbud, har vært en sentral aktør i å oppfylle disse prinsippene.

Den usikre økonomiske situasjonen truer nå med å avslutte dette verdifulle initiativet.

Det er bekymringsfullt at et så betydningsfullt prosjekt, som har betjent 60 ukentlige brukere, står i fare for å bli nedlagt.

Albertis påpeking av manglende forutsigbarhet og behovet for konstant pengeinnsamling er et symptom på et større strukturelt problem som hindrer bærekraften til slike tiltak.

Vi, som samfunn, må reflektere over spørsmålet Vidar Antonio Alberti stiller: Er det virkelig slik at samfunnet er avhengig av en ildsjel for å oppnå mål om aktivitet, inkludering og deltakelse for funksjonshemmede og utviklingshemmede?

Dette er et spørsmål som bør engasjere oss alle.

Vi må sammen jobbe for å sikre at inkluderende initiativer som dette ikke bare overlever, men også trives og utvikles til beste for samfunnet som helhet.