I begynnelsen av februar 2023 fikk HA sine lesere vite om at aktivitetene på fritiden ble nedlagt for de psykisk utviklingshemmede i Hamar av kommunestyret. Dette for å spare penger (1,2 årsverk).

Vår Klubb var en av de tingene som ble nedlagt. Flere gråt da det ble informert om dette på den siste klubbkvelden, noe som ikke er greit.

Jeg ble trist, men også irritert over denne bestemmelsen. Det er noen spørsmål som jeg gjerne skulle ha stilt kommunestyret: Disse pengene som nå spares, hvor og hvordan skal de brukes?

Hadde det ikke vært en fordel å få til en fritidskalender før det ble bestemt og ikke etterpå?

Det sies at nå er det de ansatte i bofellesskapene i Hamar som skal få beboerne ut på aktiviteter på fritiden. Men finnes det nok bemanning til dette? Hvem skal prioriteres av beboerne?

Les også

Tilbudet har eksistert i over 30 år, men nå er det slutt: – Jeg synes det er dårlig gjort

Vi psykisk utviklingshemmede er annerledes enn andre, men vi har følelser vi også og vi trenger hjelp.

Vi har våre rettigheter som alle andre. Fritidslederne som vi hadde gjorde en kjempejobb. Vi hadde veldig mange tilrettelagte tilbud som vi kunne komme oss ut på.

Skulle vi for eksempel på Hunderfossen eller Tusenfryd, måtte vi betale for inngangspenger og skyss selv.

Dette var ingen utgiftspost for Hamar kommune. 1,2 årsverk er ikke mye penger, men å ta bort de kan få store konsekvenser for mange.

De psykisk utviklingshemmede fra Elverum og Stange kommune får dra på turer, men ikke vi fra Hamar kommune.

Da prater man om urettferdighet.

Med denne saken som her er beskrevet, har jeg "fått snøballen til å rulle". Og den skal få rulle videre så lenge det lar seg gjøre.