HA skriver i sin lederartikkel lørdag 29. juli at “vi bør gå valghøsten i møte med klimaspørsmål tilbake på dagsordenen - hos alle partier.”

Miljøpartiet De Grønne retter en stor takk til HA for at de retter søkelyset på naturkatastrofene som ekstremværet medfører, og sin klare oppfordring til velgerne!

Les også

Postkort fra framtiden

Økt havnivå, ekstremvær, tørke og varige endringer i været og naturen vil skape utfordringer som er umulig å overskue i dag, også her i Norge.

Det vil gi mindre mat og ferskvann, en enorm utryddelse av arter, folkevandringer og konflikter. Flere områder som er tett bebodd i dag vil bli ubeboelige, om vi ikke klarer å redusere oppvarmingen.

Den viktigste årsaken til klimaendringene er brenning av kull, olje og gass. Jo mer vi brenner, jo farligere blir klimaendringene for mennesker og natur.

Mens de fleste andre europeiske land har kuttet sine utslipp mye, har vi i Norge bare kuttet 4,7 prosent siden 1990, og det står igjen mye å kutte for å nå Norges klimamål for 2030.

Ikke så rart, når politikerne krangler om hvem som er mest for kjøtt, oljeproduksjon og billig bensin.

Klimaendringene er den største krisen menneskeheten står overfor. Skal vi begrense noen av de verste konsekvensene må vi handle nå.

Miljøpartiet De Grønne kan du trygt stole på at er villig til å gjøre det som trengs for å stanse klima- og naturkrisen.