Bakgrunnen for dette spørsmålet skal være at ordføreren ikke er med på bildene i HA og RB. Det gjør derimot leder for Prøysenhuset og kommunedirektøren sammen med arrangør Arthur Buchardt.

Dette kan ifølge Eriksen bety at det er DISSE som EGENTLIG styrer Ringsaker kommune… om man har på seg Eriksen sine «briller».

Les også

Hvem bestemmer egentlig i Ringsaker kommune?

Dette er en merkelig problemstilling. Mener virkelig MDG at Kommune-Norge egentlig styres av hvem som er avbildet i lokalpressen til enhver tid?

For meg høres det ut som en konspirasjonsteori, all den tid begrunnelser for spekulasjonene er høyst tvilsomme og imot Eriksens beste viten.

For om man leser artikkelen ser man at Arthur Buchardt vil markere Prøysens 110 år og gi et eventuelt overskudd til Kreftforeningen (som for øvrig også er med på bildet i HA og RB).

Det som står rett ut er at her kan vi få en flott markering, uten at kommunen tar noen risiko.

Eriksens utsagn: «Etter at alle sikkert har fått godt betalt for kalaset, skal overskuddet av feiringen gå til en god sak», er ikke mulig å bli klok på.

Hvem er det som skal få så godt betalt, og hva vet MDG om dette?

Det er godt kjent at Arthur Buchardt selv har hatt kreft, og arrangerte i 2007 en konsert med Rod Stewart i Larvik kommune som ga 2 millioner til Kreftforeningen.

Meg bekjent har han ikke tatt betalt for dette, og derfor blir det å så grunnløs tvil om folks engasjement.

Selv har jeg flere ganger vært imot Buchardts planer, og vi har ulike syn på politiske utfordringer. Men at han har et engasjement for kreftsaken, betviler jeg ikke.

Men Eriksen er ikke bare ute etter ordføreren og Buchardt. Han gir også et spark til kommunedirektøren og hans ansatte.

«Så vidt jeg har forstått, er kommunedirektør betalt veldig godt for å få vår folkevalgte ordfører til å skinne, men her skinner administrasjonen litt mer enn jeg synes er bra», skriver Eriksen fra MDG.

Eriksen har selv vært med å fastsette lønnen og arbeidsinstruksen til kommunedirektøren, og burde derfor vite bedre. Der står det ingenting om å få «ordføreren til å skinne».

Snarere er Jørn Strand ansvarlig for sine ansatte, og at de får være synlige i en slik gladsak, må være god personalpolitikk.

Ordføreren og varaordføreren er stadig ute blant folk og næringsliv uten at pressen velger å skrive om det, eller uten å være på bildet.

Er det slik at disse anledningene gir Eriksen samme grunnlag for uro for hvem som styrer kommunen? Hva om ordføreren tok oppmerksomheten vekk fra Prøysen eller kreftforeningen?

Da ville sikkert noen også ha reagert negativt. For ordføreren blir dette derfor en typisk «dam if you do, dam if you dont»-problemstilling.

Jeg synes det er fint at Eriksen og MDG bryner sine meninger med ordfører Berg. Men hva er han egentlig er imot? markering av Prøysen? Kreftsaken? Konsert i Mjøsparken?

Eriksens og MDG sin negative oppmerksomhet vil i verste fall få markeringen avlyst, eller at folk ikke møter. Hva skjer da med støtten til kreftsaken, eller med folk som vil bidra for å arrangere noe for egen regning i vår kommune?

Eriksen skriver at han kun er en «grønn folkevalgt». Nei, det er han ikke. I hvert fall ikke i betydningen «uvitende» eller «fersk.

Han har nå vært med i både kommunestyre og formannskap i flere perioder, og han er leder i MDG i innlandet. Han vet utmerket godt hvordan og hvem som «styrer» kommunen.

Han er også godt kjent med hvordan slike påstander gir gjenklang hos de mange som liker å tenke at «her må være noe muffens».

Eriksen og MDG har en strategi om å være mest mulig i pressen og få oppmerksomhet. Det har alle partier. Men i denne saken, stjeler han rampelyset fra en sak som ser ut å være god, uansett hvilke «briller» Eriksen har på.