I dag så er det mange som har husdyr, inkludert hunder, og mange av oss setter pris på disse dyrene. Men å miste dem tidligere enn forventet er noe få ønsker.

På 26 år så har det blitt registrert omtrent 600 angrep på hunder av ulv i Skandinavia, hvorav 400 av disse angrepene resulterte i hundenes død. Dette antallet øker hvert år hvis ikke det blir gjort noe konkret.

Det er ikke bare privatpersoner som blir berørt av ulven, men også bønder, spesielt sauebønder. Jeg finner det skremmende at enkelte sauebønder blir så hardt rammet av ulven og angrepene på sauene sine så de blir tvunget til å legge ned gårdsdriften.

Et eksempel på dette er en sauebonde i Nord-Østerdal som mistet over 800 sauer til kun seks ulver på en enkelt sommer. Et annet nylig eksempel er angrepet hvor 29 sauer ble tatt av ulv i Aremark den 15. mai. Jeg mener at ett eneste sauetap til ulv er ett for mye, da dette er bondens levebrød i Norge.

Det verste er likevel frykten som ulven skaper for de som har den utenfor husveggen sin. Denne frykten er reel, og den eksisterer i Norge. Dette er uakseptabelt, for man skal ikke være redde for å la barna leke ute, spesielt ikke i Norge.

Jeg tror at den eneste reelle løsningen er å fjerne ulvesonen og la kommunene bestemme selv over rovdyrjakta. På den måten kan man ta hensyn til den spesifikke situasjonen i hver enkelt kommune.