Hamar kommune sier opp avtaler med selskaper som leverer brukerstyrt personlig assistent. Disse innbyggerne har av ulike årsaker behov for assistanse.

Partiet Sentrum aksepterer ikke at deres hverdag blir forverret.

De har allerede et lavt nivå av timer med assistent, og kunne kanskje ønske seg enda mer. Ofte er det ikke de mest ressurssterke som har behov for brukerstyrt personlig assistent. Ofte er det slik at man må ta til takke med det man får.

Man orker ikke en lang kamp mot kommunen.

Partiet Sentrum vil stå på barrikadene for personer med nedsatt funksjonsevne som ikke opplever å bli møtt med er godt tilbud, en serviceinnstilt kommune og noen som vil hjelpe til.

Hvis rådet for personer med nedsatt funksjonsevne ikke har blitt involvert i saken før endelig beslutning ble fattet, så er det ulovlig, og en avgjørelse som må gjøres om i påvente av lovmessig behandling og rettferdig involvering.

Vi krever at mennesker med behov for brukerstyrt personlig assistent får tilstrekkelig antall timer og et godt nok tilbud.

På veien dit bør de får hjelp og støtte med søknader og papirarbeid som er en stor belastning på toppen av en nedsatt funksjonsevne.