Bedrifter som evner å skape en kultur for omstilling gjennom kunnskapsdeling og innovasjon, har et klart fortrinn for videre vekst og overlevelse. Derfor er satsningen på Innlandet Science Park så viktig, både for Hamar og for Innlandet.

Næringslivet er i stadig endring, og behovet for innovasjon, omstilling og kontinuerlig og livslang læring har aldri vært større. Ifølge en rapport fra McKinsey vil halvparten av alle inntekter globalt i 2026 komme fra produkter, tjenester og virksomheter som ennå ikke er skapt.

Dette behovet for innovasjon og omstilling påvirker både etablerte bedrifter og industri, oppstartsbedrifter, og gjør det også nødvendig å tenke nytt om hvordan vi utformer arbeidsmiljøer.

Det blir stadig viktigere å skape arbeidsplasser og miljøer som aktivt legger til rette for samarbeid, innovasjon og utveksling av ideer og kunnskap på tvers av etablerte bedrifter, oppstartsbedrifter, ulike bransjer, fagfelt og disipliner.

Målet med etableringen av Innlandet Science Park er å skape vekst i regionen gjennom å fremme samarbeid og samhandling mellom næringsliv, forskning og utdanning.

Etableringen vil gjøre det enklere for bedrifter i regionen å lykkes med innovasjon og vekst, ved at det etableres et åpent og lærende miljø der aktørene kan komme tettere på hverandre.

Erfaring fra andre steder i Norge og utlandet viser at slike arbeidsmiljøer gir økt verdiskapning, er attraktive, tiltrekker flinke folk og gir bedre forutsetninger for å lykkes med skalering av vekstbedrifter. Og det er akkurat hva Innlandet trenger.

Innlandet Science Park er en unik mulighet og en viktig nøkkel for å lykkes med Innlandets transformasjon til et grønnere, mer digitalt og mer internasjonalt orientert næringsliv som også vil skape flere og mer lønnsomme arbeidsplasser for fremtiden.

Denne transformasjonen er viktig for å sikre konkurranse- og bærekraft - og for å sikre finansering av velferden fremover.

For å skape en positiv og bærekraftig utvikling for Hamar og Innlandet må vi tenke fremover. Innlandet Science Park er et viktig skritt på veien mot å bygge opp et innovativt og samarbeidsorientert næringsmiljø som vil hjelpe oss med å tilpasse oss og ta grep om fremtidens utfordringer.

Science Park-satsningen i Hamar representerer også en sjelden mulighet for byen. Ved å gjøre Science Parken til en destinasjon og gi den de beste betingelsene for å lykkes, kan Hamar posisjonere seg som en nyskapende og fremtidsrettet by, og et enda mer attraktivt sted å bosette seg. Dette vil både Hamar og Innlandet tjene på.

La oss aktivt støtte opp om satsningen og bidra til at vi står rustet til å takle omstillingene vi står overfor fremover!