Den 8. nov. sendte vi på e-post følgende til alle politiske partier i Ringsaker:

1.

Den 27. oktober samlet FN seg i en nødsesjon og et resolusjonsforslag fra Jordan om umiddelbar, varig og vedvarende humanitær våpenhvile som fører til et opphør av fiendtlighetene. 121 land stemte for, deriblant Norge. Vi er veldig fornøyde med at regjeringen valgte å stemme for resolusjonen. Vi er glade for at Norge dermed har inntatt en annen, mer aktiv posisjon i denne saken overfor de andre nordiske landene som unnlot å stemme.

2.

Resolusjonen kritiseres for ikke å fordømme Hamas sitt angrep inn i Israel og derfor avsto sentrale stormakter i å støtte resolusjonen. Fordømmelsen av Hamas sitt angrep på sivile israelere er selvsagt og er gjort av alle demokratiske krefter, men denne resolusjonen var et nødvendig kompromiss mellom land som ser ulikt på den dagsaktuelle situasjonen med Israels massive bombing av Gaza.

3.

Vi mener det er viktig at Norge fortsetter denne linjen med å samle verdens land i initiativ for å få slutt på den folkerettsstridige bombingen av sivile palestinere på Gaza. Israels rett til å forsvare seg innebærer ikke rett til en slik ødeleggelse av et sivilsamfunn som verden nå er vitne til i Gaza.

4.

De nåværende krigshandlingene har sin opprinnelse langt tilbake i tid i en delingsplan som ikke er gjennomført, i en neglisjering av palestinernes rett til en egen stat, i en okkupasjon av palestinske områder. Dette finnes det bare en politisk løsning på. Vi forventer at regjeringen arbeider aktivt for å få etablert en varig politisk løsning der palestinernes rettigheter er ivaretatt og der også Israels behov for sikkerhet er ivaretatt.

5.

Internasjonal lov og humanitærretten brytes daglig nå. Vi forventer at regjeringen følger opp granskning av krigsforbrytelser i de riktige internasjonale fora når kamphandlingene er over. Ingen suveren stat kan påberope seg unntak fra folkeretten eller internasjonale regler som gjelder i krig.»

Da skjedde noe vi ikke var forberedt på. Eneste parti som støttet forslaget til fellesuttalelsen vår var MDG.

FRP og Høyre fikk vi et høflig avslag fra.

Men hva mener de andre partiene som ikke har reagert på vår forespørsel: AP, Venstre, SV, SP, Ringsaklista, Krf., INP. og Pensjonistpartiet. Vi venter på svar.