Heldigvis ser det nå ut som om den folkelige motstanden mot vindkraft er såpass sterk at disse prosjektene neppe blir realisert.

Styret i Romedal Almenning har da også sagt nei til utredning. Jeg forventer at styret i Stange Almenning gjør det samme.

I fjor engasjerte jeg meg i kampen for å bevare Finnskogen som et vindturbinfritt område. Den kampen er i første omgang vunnet da kommunene i sørfylket sier nei til vindkraft i denne valgperioden.

Her gjorde ikke minst Motvind Norge en fremragende innsats for å få fram alle negative effekter av en vindkraftutbygging.

De er så mange at jeg nesten ikke skjønner at våre politikere kan ha samvittighet til å kjempe videre for mer landbasert vindkraft.

Det ropes om mer kraft. Ja, Norge vil trenge mer kraft, men vindkraft er ikke løsningen på kraftmangelen. For meg er det ulogisk at mer av noe som kun produserer 1/3 av tiden skal være fremtidens løsning.

Vindkraft trenger balansekraft. Norge har vannkraft som balansekraft, men den kan ikke være balansekraft for uendelige mengder med vindkraft. Det vil i så fall få store konsekvenser for hvordan kraftverkene kjøres.

For en tid tilbake hadde jeg et innlegg i HA der jeg tok til orde for at kjernekraft må bli en del av fremtidens energimiks også i Norge.

Selvfølgelig kom det motargumenter. Men de siste årene har det skjedd en vesentlig dreining i folks oppfatning av kjernekraft.

Over 40 kommuner har nå bedt Norsk Kjernekraft AS om utredning med tanke på å etablere kjernekraft i sin kommune. Hvor lenge kan flertallet av våre sentrale politikere se vekk fra dette?

Stadig flere land sier nei til landbasert vindkraft. Jeg ser heller ikke noen grunn til at Norge skal fortsette med å bygge ned verdifull natur med såkalte «vindmølleparker».

Bare ordet vindmølleparker viser hvordan en kynisk vindkraftbransje forsøker å «pynte brura» for å gjøre installasjonene mer spiselig.

Men de som har opplevd vindturbiner på nært hold går ikke lenger på den type argumentasjon.

Noe av det som bekymrer meg mest er at fattige kommuner skal bite på agnet om at kommuneøkonomien kan reddes av lettjente penger fra vindkraftbransjen.

Men av hensyn til fremtidige generasjoner kan vi ikke fortsette med å rasere vår verdifulle natur. Da får vi heller stramme inn livreima slik generasjoner før oss måtte gjøre.