6 av 10 av NHO medlemsbedriftene har fortsatt et udekket kompetansebehov. Yrkesfag og fagskoleutdanning er mest etterspurt blant NHO medlemsbedriftene.

Hele 3 av 4 bedrifter med et udekket kompetansebehov har behov for folk med fag eller svennebrev. Norske bedrifter mangler estimert 12000 fagutdannede!

Foreldre er barnas viktigste rådgivere når det gjelder valg av utdanning.

Men har de nok kunnskap til å være en god yrkesrådgiver?

Vi må huske på at yrkesfagene leder til viktige, meningsfulle yrker som vi ikke klarer oss uten!

Velger du yrkesfag kommer du raskt ut i jobb, du får lønn under utdanning og er attraktiv for norske bedrifter. Du vil få mer enn 170 ulike yrker å velge mellom og har gode muligheter for videreutdanning.

Noen av de mest spennende og innovative bedriftene i Norge i dag har behov for fagarbeidere eksempelvis Norske Skog Saugbruks, Borregaard og Hydro Sunndalen som gir lærlinger muligheten til å lære om robotisering og ny teknologi.

Når vi skal bygge fremtidens Norge med mer grønne innovative løsninger, må vi ha kloke hoder og flinke hender, og det har dyktige fagarbeidere!

Vi håper derfor foreldre og alle gode rådgivere til årets 10 klassinger, setter seg godt inn i hvilke muligheter som finnes for de som vurderer yrkesfag og at vi sammen kan bidra til å få flere til å se yrkesfag og fagskoler som gode veier til spennende jobber.

Vi skal løfte frem alt de viktige fagarbeidere bidrar med i samfunnet!