(GD/HA): Mye tyder på at det blir en grå påske i Innlandet, ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød.

– I dag blir det for det meste skyet. Men det er et høyt skydekke på starten av dagen, så i noen områder skinner nok sola igjennom. Dette er ikke vedvarende. Det blir tykkere skydekke utover dagen, så kommer det regn etter hvert og da blir det mange timer med regn i kveld og i natt, melder Granerød overfor GD.

Nedbøren skal lette noe utover ettermiddagen langfredag.

I Kvitfjell og Hafjell kommer nedbøren som snø. På Skeikampen, Sjusjøen og Ljøsheim veksler nedbøren mellom regn og snø. På Budor og Gåsbu kommer nedbøret som regn.

Det beste påskeværet

– Det nærmeste høytrykket er langt unna, så det blir ikke noe stabilt påskevær. Lørdag er det lov å håpe på at det kan komme en kortere periode med pent påskevær på starten av dagen, sier meteorologen.

Men også påskeaften skyer det til utover kvelden.

– Den første perioden av dagen man kan håpe på noe sol. Temperaturene kan også komme opp i sju til åtte grader i lavlandet. Det blir noe lavere temperaturer i fjellet, sier han.

– Nå ser det ut som at det er første del av lørdag som blir den beste dagen, så man bør planlegge godt å bruke denne dagen før det skyer til.

Granerød melder om regn og nedbør den første delen av søndag, men oppholdsvær på ettermiddagen. Det blir fortsatt grått søndag ettermiddag og kveld.

– Mandag blir det stort sett skyer, men fremdeles oppholdsvær.

Plussgrader

Fram til mandag blir det stort sett temperaturer på plussiden, ifølge meteorologen.

– I lavlandet ligger temperaturene mellom fem og ti grader på dagtid, og mellom null og fem gjennom natta. Lørdag kan det bli noen minusgrader på natta, om det blir oppholdsvær, sier han og fortsetter:

– I fjellet blir det kjøligere. På Sjusjøen blir det for eksempel dagtemperaturer på fem grader, og minusgrader på natta. Natt til lørdag kan det bli rundt fem minusgrader.

Natt til langfredag blir det noe vindfullt i fjellet, men i lavlandet vil man ikke merke dette. Meteorologene har sendt ut et farevarsel for kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

– I fjellet kan det bli noen utfordrende kjøreforhold i kveld og natt, sier han.

Konsekvensene kan bli redusert sikt, lokalt vanskelige kjøreforhold, kolonnekjøring og i ytterste konsekvens stengte veier. Varselet varer til natt til fredag.