De fleste av oss har et langt arbeidsliv bak oss hvor vi hele tiden har betalt penger inn til staten/ kommunen for å kunne ta ut en pensjon å leve av når pensjonsalder inntreffer.

For noen er pensjonen lukrativ og helt klart stor nok til å leve det gode liv i mange år som alderspensjonist.

Men for de fleste er det de får utbetalt i beste fall 66% av den lønn de hadde som yrkesaktive.

Det kan for mange være svært så sparsommelig.

Når da renter øker, matvareprisene går til himmels, strømmen så dyr at du tvinges til å småfryse gjennom vinteren så må en i det minste kunne forvente at storting og regjering regulerer den løpende pensjon korrekt i forhold til lov- og regelverk.

Det skjer dessverre ikke og da er det viktig å engasjere seg! Pensjonistforbundet er stedet for et slikt engasjement.

Der får du muligheten til å påvirke, bli skolert og ta del i masse samfunnsmessig gode opplevelser.

Er du godt voksen og ser at det digitale samfunnet kjører fremover i et tempo det er vanskelig å ta del i, da er det viktig å engasjere seg.

Folkeavstemningen i Innlandet vedrørende fylkesstruktur er det klassiske eksempelet på at den digitale hverdagen ikke tar nødvendig hensyn til mange eldre som er helt eller delvis i et digitalt utenforskap.

Det går på demokratiet løs når tusenvis ikke får muligheten til å avgi stemme fordi alt skal skje digitalt. Igjen en svært viktig grunn til å engasjere seg og da gjennom Pensjonistforbundet.

Vi er nå over en million alderspensjonister i Norge. En milepæl som burde vært feiret av myndighetene og folkevalgte rundt om i hele landet.

Men sannheten er at de hele tiden problematiserer at det er blitt så mange gamle og at «årgangene» spiser så mye av de kommunale budsjettene i tillegg til at utgiftene til folketrygden øker så mye.

Denne problematiseringen er rett og slett en vrangforestilling av sannheten. For det første er det ikke korrekt at det er for mange gamle, det er for få unge!

Tilsiget av barn er ikke stort nok rett og slett. For det andre yter eldre mennesker svært mye til samfunnet gjennom frivillighet.

Er du godt voksen og ser at det digitale samfunnet kjører fremover i et tempo det er vanskelig å ta del i, da er det viktig å engasjere seg. 

Stein Frøysang, Leder Pensjonistforbundet Hamar

Uten frivilligheten vil samfunnet stoppe opp. For det tredje går de fleste av oss fra vugge til grav uten å koste storsamfunnet så mye.

Vi gir mye mer i retur enn vi får! Ca 10 % av oss trenger pleie og omsorg. Dette betales i stor grad av de 90 % som ikke trenger hjelp.

De kollektive sosiale avtalene i Norge virker med andre ord etter hensikten. Det er viktig å engasjere seg i forhold til dette. Stå opp for generasjonene.

Det er et paradoks at de få som har reist til Sveits får mer oppslag i media enn alle oss andre som er igjen, som yter i hverdagen og som gjensidig sprer glede hos de som har behov for hjelp og støtte.

Meld deg inn i Pensjonistforbundet. Vi trenger deg og du trenger oss og sammen trenger vi å engasjere oss. Pensjonistforbundet Hamar er et fint sted å engasjere seg.