Dagens barn og unge står i den tetteste jungelen av informasjon noensinne.

Aldri har det vært flere plattformer og kanaler der det deles videoer, bilder og en helt enorm mengde informasjon, som kan være krevende nok å ta inn og filtrere for den som er voksen.

De negative sidene av SoMe-samfunnet - alt fra tidsbruken generelt til konkrete problemstillinger som kroppspress og flørt med ulovlige rusmidler - later til å ha blitt et stadig sterkere tema blant folk flest.

Faktisk i så sterk grad at mer enn halvparten av befolkningen i en ny, stor undersøkelse gjennomført av Opinion samfunnsmonitor mener at aldersgrensen for å være på TikTok, Facebook, Instagram, Snapchat og alt det andre som er der ute, bør heves fra 13 til 16 år.

- Dette er høye tall, og vi ser en veldig interessant utvikling, sier Tove Botnen, som er ansvarlig for Opinions samfunnsmonitor, til NTB.

Ofte er ikke innføring av reguleringer, aldersgrenser og restriksjoner like populært blant mange av oss.

Når det kommer til sosiale medier, ser det imidlertid ut til å være et stemningsskifte i befolkningen, og det er verdt å lytte til.

Men det er mye som tyder på at det ikke er tilstrekkelig.

En del av debatten, er om skolene i større grad enn i dag bør gjøres til SoMe- og mobilfrie soner, for at barn og unge skal nærmest få et pusterom som kan være bra for å styrke fokus og konsentrasjon, samt redusere innganger til utenforskap og mobbing.

Uavhengig av hva man måtte komme fram til at er fornuftig å gjøre med aldersgrensen for mobilbruk og deltagelse på sosiale medier, tror vi at skolene er et nøkkelord når det kommer til det moderne informasjonssamfunnet.

Primært bør det være foreldrenes rolle å sette grenser og være forbilder for mobilbruk og oppførsel i det digitale offentlige rommet.

Men det er mye som tyder på at det ikke er tilstrekkelig, og det er mulig vi også er der at vi i sterkere grad enn i dag bør se nærmere på om det er noe skolene kan gjøre mer av, eller annerledes, for å lære de unge godt SoMe- og mobilvett. Digital folkeskikk!

Det vil helt sikkert bli upopulært hos en del, men undersøkelsen viser en helt klar tendens i folket.

Ungdommene bør være litt mer modne enn de er ved 13 før de slippes løs i en verden som er så full av fallgruver og tvilsomme forbilder som sosiale medier kan være.