(Nettavisen): 19. september returnerer «Farmen» til TV 2 for 19. gang, der 14 nye deltakere skal kjempe for tilværelsen.

Selv om konseptet er det samme, blir den kommende sesongen noe annerledes enn tidligere sesonger. Årets TV-gård, Fredheim gård, ligger nemlig i Søgne i Kristiansand, der deltakerne tar del i gårdslivet ved sjøen for 100 år siden.

Idylliske Fredheim gård ble for øvrig også brukt under innspillingen av sesong fire, som gikk på TV 2 i 2007, men denne sesongen kommer det naturligvis helt nye forpaktere.

Dette er deltakerne i sesong 19 av TV 2s store seersuksess:

Anders Rydning (37)

Sivilstatus: Singel
Fra: Eiksmarka i Bærum, bor i Oslo
Yrke: Markedssjef

Rydning er kanskje et kjent ansikt for enkelte seere. Dette er nemlig ikke første gang han er å se på skjermen.

I 2013 var han blant annet å se som skuespiller i filmen «Pornopung», og ifølge IMDb har 37-åringen også medvirket i «Børning 2», «Melk», «Unge lovende», «Alle må dø» og «Exit». Denne gangen skal han imidlertid ikke spille en rolle.

– Dette er mer et Anders-prosjekt enn et skuespillerprosjekt, sier han til Nettavisen.

Han legger likevel ikke skjul på at det blir spennende å returnere til skjermen, der han skal reise 100 år tilbake i tid.

– Jeg tror alle som er med på dette har et lite eksponeringsbehov på et vis, og det har jo jeg, også. Men dette blir veldig privat, ettersom man er seg selv 100 prosent. Og det blir veldig spennende, kjenner jeg, sier han.

37-åringen fra Bærum har ikke noe særlig gårdserfaring, men gleder seg til å lære. Han har heller ikke gjort noen spesielle forberedelser før «Farmen», med unntak av én ting:

– Jeg har sluttet å snuse! Men jeg gleder meg jo egentlig bare til å begynne igjen når jeg kommer ut, sier han og ler godt.

Carla Maria Haringstad (30)

Sivilstatus: Gift
Fra: Karmøy
Yrke: Kokk og programleder

Haringstad er også kjent fra før av, i alle fall i lokalmiljøet sitt. Kokken fra Karmøy er nemlig aktiv i underholdningsbransjen, og har etablert seg som revyartist og TV-profil. Før «Farmen» spilte hun inn en lokal reise-serie for TV Haugaland, og nå blir hun å se på nasjonal TV, også.

– Jeg er nok et tryne de fleste vet hvem er hjemme på Karmøy. Så jeg håper jeg kan «make Karmøy proud», ler hun.

30-åringen har søkt om å være med på «Farmen» flere ganger tidligere, men først nå ga hun alt i søknadsprosessen.

Og det ga resultater.

– Jeg tror nok jeg er med litt på grunn av personligheten min. Jeg elsker mennesker, og er ikke redd for å drite meg ut. Jeg er en «people-person», også er jeg litt crazy, sier hun.

Nå som hun sjekker inn på «Farmen» får hun omsider oppfylt en drøm. For mens enkelte kanskje synes det er litt slitsomt å bo såpass tett med 13 andre mennesker man ikke kjenner, er dette noe av det Haringstad gleder seg mest til.

– Jeg har alltid hatt en våt drøm om å ha et sånt voksen-sleepover-party. Det har jeg aldri fått, men det får jeg her. Så det gjør meg ingenting å bo tett med fremmede, det blir gøy.

Bård Kristiansen (52)

Sivilstatus: Samboer
Fra: Askim, bor i Oslo
Yrke: Driftsleder

Bård Kristiansen tror selv han passer perfekt inn på «Farmen», fordi han har høy arbeidsmoral og godt humør.

– Jeg blir nok fort han arbeidskaren med godt humør inne på gården. Gjøgleren i gjengen, som også jobber mye. Jeg har ikke så mye gårdserfaring, men jeg har mye arbeidserfaring. Jeg anser meg som fryktelig handy, så jeg tror at jeg kan bidra med mye, sier 52-åringen til Nettavisen.

I forkant av TV-deltakelsen har Kristiansen forberedt seg både mentalt og fysisk, og i hovedsak gleder han seg bare til å ta fatt på et nytt eventyr. Samtidig erkjenner han at han er litt engstelig for spesielt én ting før oppholdet på TV-gården.

– Jeg er litt engstelig for å kanskje havne i den krenkekategorien, for jeg har et ordforråd det har skjedd litt med de siste ti årene. Jeg er jo en frittalende klovn i et sirkus, og det er full fart hele tiden. Da kan det jo plumpe ut noe dumt, noe jeg absolutt håper det ikke gjør, forklarer han.

Dersom uhellet skulle være ute, håper Kristiansen at det kan brukes til noe godt:

– Hvis jeg brått sier noe feil, så håper jeg det kan bli en situasjon jeg kan ro i land med å være den jeg er. At jeg kan beklage og gi et klapp på skulderen. Skjer det, så legger jeg meg flat. Da kan vi alle lære av det – så jeg håper det går bra.

Kornelia Kløv (25)

Sivilstatus: Singel
Fra: Oslo
Yrke: Jobbet i klesbutikk

– Jeg trengte et lite avbrekk fra hverdagen. Og nå passet det bra. Jeg er singel og får full støtte hjemmefra, så da var det bare å pakke bagen, og stikke til Kristiansand, forteller Kløv.

25-åringen legger ikke skjul på at hun trolig er plukket ut som deltaker fordi hun er en «typisk storbyjente», men hun håper å kunne vise og oppdage noen nye sider ved seg selv.

– Man vil jo alltid ha med en ubrukelig «Oslo-berte». Og der passer jeg inn, ler hun.

– Men jeg velger å tro at jeg ikke er helt ubrukelig. Jeg kan ikke så mye om gård, men jeg er villig til å lære. Og med litt veiledning og sunn fornuft kommer man langt. Så jeg tror det blir bra. Jeg har veldig god arbeidsmoral, og er veldig innstilt på at nå er jeg på et nytt beite, legger 25-åringen til.

Kløv er forberedt på at hun trolig kan bli forhåndsdømt både på gården og av seerne, men det plager henne ikke.

– Folk elsker å irritere seg over sånne som meg. Hun som kommer der med fillers og langt hår. Og det synes jeg er litt morsomt. All PR er god PR. Jeg bryr meg ikke om hva mennesker som jeg ikke kjenner synes om meg, fastslår hun.

Bent Inge Høiland Rundevold (28)

Sivilstatus: Singel
Fra: Helleland i Egersund
Yrke: Lastebilsjåfør

Bent Inge Høiland Rundevold er ikke helt sikker på hvordan han endte opp på TV-gården.

– Jeg har blitt påmeldt, og jeg aner ikke hvem det er som har meldt meg på, sier 28-åringen og ler godt.

– Og jeg gadd ikke lage noe oppstyr, i tilfelle jeg ikke kom med, så jeg har ikke undersøkt så veldig nøye, legger han til.

Da han omsider fikk den endelige telefonen fra TV 2, valgte han samtidig å legge undersøkelsene helt på is. Dette for å gi vedkommende som meldte han på en like stor overraskelse som han selv fikk da han ble kalt inn til det første intervjuet.

– Jeg har et par mistanker, men jeg er ikke helt sikker. Så det blir spennende å se når jeg kommer ut igjen, sier han.

Björk Valnes Atladóttir (28)

Sivilstatus: Singel
Fra: Lakselv, bor i Odense i Danmark
Yrke: Nyutdannet psykolog

Atladóttir kommer rett fra Danmark, der hun har levert en master i psykologi, til «Farmen»-gården.

Hun har bokstavelig talt kastet seg inn i «Farmen»-universet, og satt alt på hjemmebane på vent. Blant annet har hun sagt opp leiligheten hun har bodd i, og fremover blir «Farmen»-gården i Kristiansand 28-åringens eneste hjem.

– Jeg bor i et depot nå, i Danmark. Jeg presset alle tingene mine inn på et lager da jeg fikk telefonen med spørsmål om jeg ville være med, sier Atladóttir til Nettavisen og legger til:

– Så jeg vet ikke hvor jeg bor når jeg kommer hjem, det blir jo spennende. Jeg har ingen fast adresse nå, ler hun.

28-åringen fra Lakselv har flere mål med realitydeltakelsen:

– Først og fremst er det opplevelsen. Det med å komme tilbake til menneskets natur, bruke kroppen, få respekt for det vi spiser, jobbe for tilværelsen. Og mentalt er det også veldig terapeutisk for oss å være såpass tett på havet og tett på naturen. Men så vil jeg også bruke min rolle der inne til å sette mer fokus på mental helse i Norge i dag, påpeker hun.

Sebastian Eide (33)

Sivilstatus: Singel
Fra: Sotra, bor på Askøy
Yrke: Eiendomsmegler

Sebastian Eide har vært på søken etter noe nytt i det siste, og da passer «Farmen» perfekt.

– Jeg var i et forhold i over åtte år, og nå har jeg vært singel i to og et halvt. Så har jeg jobbet ræven av meg i ti år, og føler kanskje at det er noe som mangler. Jeg har vært litt på søken etter en ny opplevelse og nye erfaringer, forteller 33-åringen.

– Så «Farmen» føles veldig riktig for meg nå. Jeg kunne ta en pause fra jobben og få en ny opplevelse, legger han til.

I hovedsak gleder Eide seg stort til oppholdet, men han legger ikke skjul på at det også kan by på noen utfordringer.

– Jeg gruer meg litt til å bo på en gård med 13 ukjente mennesker. Jeg er introvert, og trenger litt tid for meg selv, og det i kombinasjon med lite mat og mye fysisk aktivitet, det kan bli spennende. Man blir nok litt sprø, sier han og ler.

Erika Ellingsen (23)

Sivilstatus: Singel
Fra Stavanger, bor i Bergen
Yrke: Brukerstyrt personlig assistent

For Erika Ellingsen er «Farmen»-deltakelsen en drøm som går i oppfyllelse.

– Jeg har hatt lyst til å være med veldig lenge. Jeg har sett nesten alle sesongene, og alltid tenkt at jeg vil være med. Og nå skal jeg det, så det er veldig gøy. Jeg meldte meg på i fjor også, men da var jeg litt sent ute, så i år meldte jeg meg på tidlig og håpet på det beste. Og her er jeg, deler hun fornøyd.

Ellingsen tror hun kan passe godt inn på «Farmen»-gården, og har gått «all in» i forberedelsene.

– Jeg tror jeg kommer til å trives veldig på gården. Også er jeg en sterk konkurrent, jeg har mye å bidra med og tror jeg kan komme langt, sier hun og ramser opp forberedelsene hun har gjort siden hun fikk vite at hun skulle på «Farmen»:

– Jeg har hatt et mål om å gjøre noe som kan knyttes til «Farmen» hver dag siden mai. Så jeg har øvd en del på øksekast på hytta, og ødelagt fire økser. Jeg har gått hardt til verks. Så har jeg øvd på å sløye fisk, saging og slegge, og lest meg litt opp på tidsperioden. Jeg tror jeg er godt forberedt.

Yassin El Barkani (31)

Sivilstatus: Singel
Fra: Oslo
Yrke: IT-utvikler

Yassin El Barkani tror han har blitt valgt ut som én av årets deltakere mye på grunn av bakgrunnen sin.

– Jeg vil si at jeg har en litt spennende bakgrunn. Jeg er jo fra Østkanten, fra Holmlia. Også har jeg en litt kulturell bakgrunn, med foreldre fra Marokko. Og moren min vokste opp på gård – så jeg går tilbake til mammas røtter, sier han.

Han har derimot ikke fått noen gårdstips fra moren sin:

– Jeg har egentlig bare fått spørsmål om hvorfor jeg skal være med. Hun er litt kritisk, og lurer på om ikke jeg setter pris på alle velsignelsene vi har i hverdagen med varmt vann i springen og mat i kjøleskapet. Hun vet jo hvordan det har vært, og skjønner ikke helt hvorfor en ung, privilegert mann som meg velger å gå 100 år tilbake i tid helt frivillig, ler han.

– Men jeg gjør det for opplevelsen, og for å vinne, sier han.

Selv har ikke 31-åringen så mye gårdserfaring, men han har noe fra barndommen.

– Jeg var litt problembarn på barneskolen. Jeg ble ofte tatt ut av klasserommet fordi jeg forstyrret de andre, jeg var klassens klovn. Så jeg ble sendt til en lokal bondegård på Holmlia for å passe på dyr og sånt, så der har jeg litt erfaring, faktisk. Og der likte jeg meg veldig godt, faktisk, minnes han.

Diana Rooz (30)

Sivilstatus: Singel
Fra: Skien
Yrke: Tannpleier og personlig trener

Diana Rooz fikk seg litt av en overraskelse da hun sjekket e-posten sin tidligere i år.

Der lå det nemlig en e-post fra TV 2, som lurte på om hun ville komme på intervju til «Farmen». Rooz trodde først det var svindel, og så bort fra e-posten. Men da hun så at det var lagt ved et telefonnummer, ringte hun og dobbeltsjekket det.

Mailen viste seg å være hundre prosent ekte, og Rooz fant ut at det var lillesøsteren henne som hadde meldt henne på.

– Hun meldte meg på Miss Norway også for noen år tilbake, så hun finner på litt sånt. Hun liker å utfordre meg, ler Rooz.

Ettersom 30-åringen allerede hadde satt seg et mål om å tilbringe mer tid i naturen i 2023, fant hun raskt ut at «Farmen» ikke var så dumt. Og plutselig var hun deltaker.

– Det er jo en erfaring for livet. En unik opplevelse. Det er ikke noe du kan kjøpe, du må faktisk jobbe for det. Så det var et eventyr jeg ikke kunne si nei til, understreker 30-åringen.

Martin Hals Johannessen (24)

Sivilstatus: Singel
Fra: Lindesnes, bor i Oslo
Yrke: Sosionom

24 år gamle Martin Hals Johannessen synes det menneskelige aspektet med «Farmen» er spesielt givende.

– Det er et positivt program som fremmer alle sider av mennesket, både positive og negative, og det liker jeg. Du får hele følelsesregisteret, for du er isolert på en gård så langt fra virkeligheten du er vant til. Det synes jeg er spennende.

Samtidig gleder sørlendingen seg til å vende tilbake til litt kjente trakter.

– Jeg har vært i Oslo i fire og et halvt år, og det å være innestengt i en leilighet på Majorstuen er ikke alltid like bra for en glad sørlending. Så det blir deilig med en skikkelig ferie på Sørlandet uten noen innspill fra omverdenen. Selv om vi ikke får is og god mat så blir det bra, sier han fornøyd.

Kathrine Jakobsen (41)

Sivilstatus: Singel
Fra: Korsfjord i Alta, bor i Alta
Yrke: Hovedtillitsvalgt i Alta kommune

Fembarnsmoren Kathrine Jakobsen gleder seg til å møte mange nye mennesker og kjenne på hardt arbeid og mestringsfølelse, men hun legger samtidig ikke skjul på at enkelte ting blir utfordrende med oppholdet på TV-gården.

– Jeg gruer meg veldig til utedo og det å bade i kaldt vann. Også har vi jo verken flått, hoggorm eller svære edderkopper i Alta, så det gruer jeg meg til, sier 41-åringen til Nettavisen.

Jakobsen har full støtte hjemmefra, og har etterlatt eldstedatteren med ansvaret for familien mens hun er borte.

– Jeg har barn i to generasjoner, tre voksne og to små, så jeg har min egen gjeng. Jeg har verdens beste barn, sier hun.

– Så det blir jo selvfølgelig veldig rart å ikke kunne prate med dem hver dag. Men jeg har en kjempeflink datter på 21 år som er «the boss bitch» i familien mens jeg er borte. Så jeg stoler på at hun klarer seg veldig bra, legger Jakobsen til.

Per Georg Johansen (63)

Sivilstatus: Singel
Fra: Fredrikstad, bor i Sarpsborg
Yrke: Pensjonist, driver reisebyrå

63 år gamle Per Georg Johansen har ikke hatt den beste oppladningen til «Farmen», da han ble syk før innspillingen:

– Jeg har forsøkt å holde meg i grei fysisk form, men så ble jeg satt litt tilbake, for jeg fikk borrelia for et par uker tilbake.

– Hele leggen var svart, så jeg har spist Penicillin de siste ukene. Nå er det bare en liten flekk igjen, så det er ikke noe å bry seg om, det går jo over, forteller Johansen til Nettavisen.

Han har imidlertid kommet med en klar beskjed til produksjonen, da han og de 13 andre deltakerne nå skal bo i et område der det er mye flått som brått kan bite seg fast:

– Jeg har sagt til dem at det er viktig at de gir oss pinsetter, så vi kan fjerne flåtten med én gang.

Charlotte Tigerstedt (53)

Sivilstatus: Singel
Fra: Lillesand, bor i Oslo
Yrke: Advokat

Charlotte Tigerstedt håper hun kan være en omsorgsperson inne på «Farmen»-gården.

– Jeg håper jeg kan være hun litt moderlige, som holder orden på kjøkkenet og holder gården ren. Jeg er jo litt eldre, så jeg tenker kanskje det blir min oppgave. Samtidig som jeg håper jeg kan lære mye nytt i løpet av oppholdet, sier hun.

Hun har meldt seg på «Farmen» i håp om å oppleve noe helt nytt for en gangs skyld.

– Jeg har gjort det samme hele livet, så dette blir veldig spennende. Jeg har ikke så mye erfaring, men jeg har tenkt til å gjøre mitt beste og jobbe hardt, forsikrer 53-åringen.