Jeg har som fast lytter fått med meg at HAs journalist Bendik Havdal Eriksen (i tospann med Eirik Johansen) har kommet med en referanse til Dalsløkka borettslag i podcasten «Puckpodden» episode 123 – fra minutt 27.

Både borettslaget og undertegnede er nevnt med navn (og det er ikke første gangen), og jeg har en kommentar og et konkret ønske å komme med i den sammenheng.

I episoden omtales Dalsløkka borettslag å være preget av «inflasjon», og ikke minst vies det oppmerksomhet til den opplevelsen Bendik hadde av å få «avslag på grått papir» på sin søknad om ny portåpner til sin garasje.

Uten å gå i detalj om vår rehabilitering som har gitt han og alle beboere nye vinduer og skyvedører, må jeg si at de sistnevnte ordene om «avslag» traff den menneskelige siden av meg som borettslagsleder på en måte jeg ikke har kjent før.

Den litt kalde, kyniske borettslagleder-siden av meg fikk seg en knekk, og jeg måtte derfor skynde meg å skrive det her mens jeg enda kjente den mellommenneskelige varmen bre seg i kroppen min.

En såpass omfattende og strabasiøs prosess som å selv måtte gå til innkjøp av en portåpner, kan selvsagt virke tilnærmet umulig for de fleste av oss.

Å måtte logge seg på en tilsendt lenke, legge produktet i en handlekurv og trykke «betal» er selvsagt ikke noe alle får til i dagens samfunn. Det er noe som kalles «digitalt utenforskap», og må tas på alvor.

At Bendik kan ha havnet i en slik livssituasjon, er hjerteskjærende. Men jeg mistenker at det kan være andre barrierer på plass her. Og det må løses.

Jeg innser nå at det er kravstort at beboere tar vare på ting som medfølger leiligheten, og i tillegg må bytte ut «slitasje-artikler» selv. Jeg ser utfordringer med at bare full service og vedlikehold av porter og løftere er inkludert i garasjeleien.

Det må sies at det er en påkjenning å høre at en mann i full jobb er tilnærmet utestengt fra sin garasje (eller LAGER som det mer korrekt er), og det hører ingen steder hjemme i et veletablert borettslag.

Jeg aner derfor et håp. Et håp om at Puckpoddens popularitet kan bety noe. At nyheten om at Puckpodden vant Norske Sportjournalisters Forbunds pris «Årets sportspodkast, lokal-regional» kanskje skal komme i spill her som et bidrag til løsning.

Jeg skal være den første til å anerkjenne at slike priser neppe er noe å betale regninger og svare opp økonomiske forpliktelser med, men at det er mer noe å henge på veggen (eller sette på bokhylla).

MEN jeg håper Hamar Arbeiderblad kan innse den fantastiske verdien Puckpodden tilfører avisens merkevare og får på plass en langt på overtid egnet kompensasjon og anerkjennelse for godt utført håndverk.

En ting er Puckpoddens innhold og kvalitet, men med omtalte episode har Puckpodden gjort meg til et bedre og hjertevarmt menneske, og det nærmest beordrer meg til å komme med følgende bønn:

Jeg ber om at Bendik Havdal Eriksen innvilges en lønnsforhøyelse på 685,- (seks-hundre-og-åtti-fem-kroner) slik at han kan gå til innkjøp av ny portåpner. Det har han fortjent.

La oss sammen komme til unnsetning her og få parkert denne følelsesmessige berg-og-dalbanen en gang for alle. Alternativt kan Hamar Arbeiderblad bistå med bestillingen og gi en portåpner som bonus ved en passende anledning.

Jeg skal personlig hjelpe til med å programmere den, da vi alle er kjent med de praktiske evnene Bendik besitter. Uten hjelp også her, vil det fortsatt bli utført en manuell åpningsvariant av porten på garasje nr. 1 i vårt borettslag.

Lenke til nettbutikk for Edlandsporten er vedlagt. Lenke: https://edlandsporten.no/product/handsender-150-m-3-kanaler/

Mvh, Thomas Johansen

Styreleder Dalsløkka borettslag

PS: Jeg har direkte utsikt til Bendiks leilighet. Lenke til flaggdager og når flagg skal tas ned igjen, legges også ved. Her er det også behov for bistand, så jeg tar med det for videresending i samme slengen. Lenke: https://www.flagg.no/flaggregler,-flaggtider-og-offentlige-flaggdager