Schibsted har som HA tidligere har skrevet overtatt all avisdistribusjon fra Amedia, med full effekt fra 1. juli. Overtakelsen inkluderer rutene på Hedmarken, men de fleste av dem vil bli videreført som i dag.

Før den tid skjer en rekke planlagte endringer i rutenettverk over hele Norge. Målet er å kutte ned på dyr og miljøfiendtlig kjøring i områder der det er langt mellom postkasser som skal ha avis.

Fra og med 2. mai skjer den andre av to hovedreduksjoner i HAs opprinnelige distribusjonsnett.

Denne gangen blir 393 husstander overført til levering med Posten. De fleste av dem bor på Helgøya, Nes, Nybygda og Holmen, Brøttum, Åsmarka, Næroset og Gaupen i Ringsaker. Enkelte på Espa, Ådalsbruk og Åsvang.
NB! Alle husstander det gjelder har fått direkte beskjed denne uka.

Medregnet de som fikk endret rutiner 1. mars, berøres totalt 440 komplettabonnenter - eller rundt 5 prosent av dem som fortsatt får HA levert hjem på papir.

Siste med lørdagsavis

En rekke aviser har som følge av overtakelsen flyttet utgivelse av helge-papirutgaven fra lørdag til fredag. I denne runden følger Gudbrandsdølen Dagningen etter OA, Østlendingen og Glåmdalen og kutter papir på lørdag.

Det betyr at HA er den siste av de store avisene i Innlandet som fortsatt skal utgis på papir på lørdager.

- Vi skulle ønske vi kunne sikre at alle som ønsker det fremdeles skulle få HA til lørdagsfrokosten. Til de 400 som nå vil måtte vente noe lenger ut på dagen med å få avis, vil jeg si at vi virkelig ønsker at de tar i bruk appen vår, så de kan lese eavis ("papirsider på skjerm") og nyheter akkurat når de vil, sier HA-redaktør Katrine Strøm.

- Vi bistår gjerne med å logge dem på, om de ikke har familie eller venner til å hjelpe. Det skjer ofte at vi tar imot folk i vår foajé i Grønnegata, sier hun.