(Nettavisen): Egg til late påskemorgener er like selvfølgelig som Solo, appelsin og Kvikk Lunsj.

Mens vi småkjekler om hvilken Twist som er best, er egg noe «alle» vil ha, til å spise kokt, som eggerøre, til pynt, omelett, posjerte eller kanskje eggedosis?

Så når hyllene i ukevis har sett nokså ribbet ut, har det blitt slått full «egg-alarm» – og med rette.

Landbruksminister Geir Pollestad (Sp) lovet i Dagsnytt 18-studio 20. mars at det skulle bli nok egg til påske.

– Er vi rause med hverandre og spiser nok egg, for det er veldig sunt med egg, så skal det være nok egg til påske, sa Pollestad ordrett i sendingen.

Innrømmer problemer

Men hyllene verken er – eller blir fylt opp:

– Våre leverandører av egg har dessverre problemer med å levere så mye egg som kundene etterspør. Det fører til at en del kunder vil oppleve at butikker har lite egg tilgjengelig, sier kommunikasjonssjef Kristine Arvin i Kiwi til Nettavisen.

Nettavisens sjekk i en rekke Kiwi- og Rema-butikker tirsdag morgen, viser fortsatt så å si tomme hyller, som på bildet over fra Kiwi i Torggata, midt i Oslo sentrum.


– Fordele rettferdig

Arvin erkjenner at egg er viktig for dem og oss:

– Egg er en viktig vare i påsken, og vi gjør derfor det vi kan for å skaffe nok egg, og fordele så rettferdig som mulig mellom butikkene, sier hun.

Les også

72 kunder på en liten time gjorde at Louise måtte tørke en tåre, men bakteppet er alvorlig

Tiden begynner å renne ut, for onsdag er siste handledag før påskeaften:

– Vi beklager at enkelte butikker har lite egg i hyllene. Vi skulle gjerne sett at det var fulle hyller. Våre leverandører forsikrer oss om at de gjør det som er mulig for å få alle tilgjengelige egg ut til butikkene.

Coop: – Tomme hyller i perioder

Hos Coop opplever de det samme:

– Det er fortsatt en krevende leveringssituasjon for egg nasjonalt. Coop får levert egg i løpet av påskeuken., sier kommunikasjonssjef Harald Kristoffersen til Nettavisen.

Likevel – det blir ikke nok:

– Sannsynligvis vil likevel mange kunder oppleve delvis tomme butikkhyller i korte perioder.

Landbruksminister Geir Pollestad har ikke besvart Nettavisens henvendelse tirsdag formiddag. Det har heller ikke eggleverandør Nortura eller Rema 1000.