Sju år i fengsel. Det er konklusjonen fra Eidsivating lagmannsrett, som skjerper straffen for en hamarmann som også i ankesaken er funnet skyldig i å ha utsatt sin tidligere samboer for et mangeårig voldsregime.

Lengden på straffen sier sitt, og sakskomplekset inneholder en stor mengde rystende lesning.

Men det er ikke bare selve innholdet som er opprørende lesning.

Også et annet forhold har kommet opp. I retten kom det også fram at domfelte fulgte nøye med på ekssamboerens bevegelser i etterkant av bruddet, heter det i HAs omtale av dommen.

Utesteder bør sette sin ære i at enhver kunde som kommer dit og legger igjen pengene sine der, gjør det uten å bli utlevert på denne måten.

Han hadde besøksforbud mot henne, men fikk informasjon om bevegelsene hennes fra en ansatt ved et utested i Hamar. I en e-post fra det aktuelle utestedet - som HA velger å anonymisere ut fra en helhetsvurdering - het det at ekssamboeren var på utestedet med en «type» og satt og «sippet til denna drinken sin» i halvannen time.

Denne formen for spionasje på en person som er sårbar og trenger beskyttelse, er et grovt overtramp fra den ansatte på utestedet det gjelder, og det er opplagt helt nødvendig at både dette stedet - og alle andre i bransjen - trekker opp klare etiske linjer for sine ansatte.

Enhver som går på byen, for å spise eller drikke eller hva det måtte være, må få lov til å gjøre dette uten å ha usynlige øyne hengende over seg på denne måten.

Etter to runder i rettsapparetet, skal det nå en god del til for at landets høyeste domstol eventuelt endrer utfallet i denne saken. Men fremdeles er muligheten til stede for at utfallet i teorien kan bli en annen enn de to domfellelsene i tingrett og lagmannsrett.

En ting vil, imidlertid, stå igjen, og det er inntrykket av at det aktuelle utestedet i Hamar skylder denne kvinnen en uforbeholden unnskyldning.

Når det her inntraff så ble vi sjokkerte. At ansatte på utestedet er ute og sier ifra på denne på denne måten ser vi alvorlig på. Min klient føler virkelig at dette er en invadering av hennes privatliv når et utestedet rapporterer om hennes bevegelser til eksmannen, sier advokat Frode Aabak.

Det er en reaksjon som fremstår som svært begripelig.

Utesteder bør sette sin ære i at enhver kunde som kommer dit og legger igjen pengene sine der, gjør det uten å bli utlevert på denne måten.