Søndag 18. februar var jeg på vei til Hamar for å møte mine turvenninner. Vi skulle gå fra brygga til Vikingskipet for å spise lunsj.

I radioen var det gudstjeneste fra en pinsemenighet, og pastoren preket intens om Den barmhjertige samaritan. Hvem var han?

Før det var gått en time visste jeg det! Ved Espern tråkket jeg på en speilblank fortauskant, og lå plutselig på bakken med brukket hofte/lårbein. Biler stoppet, folk kom til for å hjelpe.

En tok to tepper ut av bilen og fikk lagt under meg, tre tok av jakker å la over meg. Ifølge mine turvenninner var det en som gikk i bare t-skjorta. En ringte etter ambulanse.

Venninnene sto med tårer i øynene og så på hjelperne. Takket være teppene som ble holdt stramt rundt meg, ble det minimal bevegelse på benet da de løftet meg opp på båren.

Vel inne i ambulansen fikk jeg beskjed om at de ville sette inn en veneflon og gi meg morfin intravenøst før de kjørte gjennom Hamars gater som var fullstendig «ruglete».

De ville ikke dra før medisinen virket. Fremme i Elverum, ble jeg kjørt direkte til røntgen. Ambulansefolkene sa trøstende til meg at de ville være med meg til jeg var ferdig på røntgen.

Etter operasjon og 5 dager med god service, var ny ambulanse klar til å kjøre meg hjem. Dette var 22. februar med et forferdelig vær. Snø, sludd, regn.

Alle har vel hørt uttrykket «alle veier fører til Rom». Hjem til meg fører det to veier – i den ene sto ambulansen fast og i den andre bilen fra hjemmesykepleien i Ringsaker!! Hjemmesykepleien ble dratt opp med traktor og ambulansen fikk på kjettinger!

Jeg kunne vært lei meg pga uhellet, men i stedet blir jeg utrolig glad for all det hjelpen jeg har fått helt fra alle hjelperne da jeg falt til hjemmesykepleien, og alle som har besøk meg.

Kjære samaritan med bilpleddene. Ta kontakt med meg så skal du få tilbake teppene dine. – Og en stor takk til ambulansefolkene både i Hamar og Elverum.

PS.

Engler finnes også – hjemmetjenesten i Ringsaker! Da jeg kom hjem, sto hjelpemidler sykehuset hadde rekvirert ved døra, og de to i bilen som sto fast, kom på plass og ga meg god hjelp. Har også fått flere hjelpemidler.

Nå får jeg ett daglig besøk av blide medhjelpere + fysioterapi en gang i uken. Er veldig glad jeg bor i Norge!

ds