Etter at arrangements-kalenderen forsvant ut av papirutgaven høsten 2023, har mange faste lesere påpekt at det ikke er like lett å følge med på små og store aktiviteter i nærmiljøet.

Oversikten i nettavisa har for dem framstått som mindre tilgjengelig, og ikke fenget på samme måte.

Frivillige og ildsjeler bak møteplasser og opplevelser har i flere år vært vant til å registrere sine arrangementer digitalt, for å få informasjonen ut til så mange som mulig. Men også de har vært tydelige på at HAs populære tjeneste har hatt forbedringspotensial.

Unikt samarbeid

– Dette har vi gledet oss til!

Det er et stolt par som nå kan vise fram resultatet av mange måneders samkjøring og skreddersøm.

Direktør Håvard Røste i Kildes Tek-avdeling og sjefredaktør i HA Katrine Strøm ønsket å tilby en oppslagstavle som ikke bare var finere enn den gamle. Ambisjonen har vært å samle verdens beste oversikt over det som skjer på Hedmarken, dag for dag.

Det har de fått til.

For bak den nye HA-Tavla ligger et ekte nybrottsarbeid, og unikt samarbeid. Som første avis HA helintegrert sin digitale kalender med de store offentlige aktørene i regionen: Kulturnett Innlandet, kommunene Hamar, Løten, Ringsaker, Stange, samt reiselivet i regionen. Under panseret ligger en stor database som sorteres av webløsningen Simpleview.

Én inntasting, mange visninger

Arrangementer som registreres og godkjennes på ett av nettstedene over, vil dermed bli tilgjengelig for publikum enten de søker på h-a.no, via nyhetsappen, eller på sin egen kommunes portal.

– Arrangementer som er åpne for alle, er gratis å legge inn. Da trenger du bare et passende bilde, en god tittel, en forståelig tekst om innholdet og informasjon om når og hvor det foregår, forklarer Røste.

Det er også mulig å legge inn flere relevante opplysninger i den selvbetjente løsningen. At flere gode krefter samarbeider, skal sørge for raskere godkjenning. Skulle feil glippe gjennom, vil flere kunne rette dem opp.

Billettsalgstjenester kan også registrere aktuelle konserter og kulturarrangement i det som blir regionens største hva skjer-søk. Her kan fastboende og tilreisende finne det som passer for dem blant over flere tusen store og små arrangementer i løpet av året.

Finn den her

Samarbeidspartnerne er fornøyd med å få den største regionavisa med seg på laget, fordi det gjør at mange flere får nytte og glede av ressursene de bruker på å holde sine oversikter brede og oppdaterte.

Er du nysgjerrig på å se hvor fin løsningen er blitt? Tast inn tavla.h-a.no i nettleseren din, finn Tavla i menyen øverst på nettavisa eller trykk på de tre strekene til høyre nederst på HA-appen og velg Tavla i A-Å. Der står alt du behøver å vite for å legge inn riktig.

– HA-Tavla er fortsatt en redaksjonell tjeneste, og vi beholder retten til å stanse eller redigere innlegg som bryter med våre retningslinjer, sier Strøm.

– Spre ordet!

– Vi slår sammen alle «små» krefter for å bli best i Norge! Alle flater har fått nytt design, og i et uoversiktlig landskap av store og små, amatører og profesjonelle, gjør vi én datafangst der brukeren velger og der arrangør slipper å gjøre samme jobb flere ganger, oppsummerer prosjektgruppa som har hatt flere møter undervegs.

Nå gjenstår det å gjøre kulturkalenderen enda bedre kjent, og få flere til å registrere åpne arrangementer som folk i Hamar, Ringsaker, Stange og Løten bør vite om.

– Spre ordet, oppfordrer samarbeidspartnerne.