Norge - Filippinene 6-0

Norge hadde kniven på strupen før skjebnekampen mot Filippinene. I verste fall måtte Norge score tre mål.

Det ble det dobbelte og Norge er klar for åttedelsfinale.

Best fra første minutt

Norge gikk rett i strupen på Filippinene og banket inn det første målet etter bare seks minutter. Erstatteren til Ada Hegeberg Sophie Roman Haug, spilte nok sin beste landskamp. Hun scoret sikkert og Norge fikk senket skuldrene.

Nå var ikke erstatteren ferdig for kvelden. 11 minutter senere doblet hun ledelsen med nok en perlescoring.

Så var det Caroline Graham Hansen sin tur. Spilleren som har vært i sentrum i de siste dagene på grunn av flere uttalelser som ikke falt i god jord hos trener Hege Riise.

På typisk Graham Hansen-vis gikk hun inn i banen og banket lærkula helt inn ved stolperota og Norge hadde nådd sine mål etter bare 31 minutter.

Mye kritikk

Før kampen har det vært mye bråk. Flere spillere har savnet en kampledelse fra sidelinjen og uklare beskjeder.

Med andre ord mye snakk om utenomsportslige ting.

Hva trener Hege Riise har gjort mellom de to siste kampene, vet vi ikke, men at det har fungert sier vel resultatet alt om.

To minutter ut i andre omgang fikk Norge sitt fjerde scoring, men denne gangen var det ingen fra Norge som scoret. Guro Reiten presset oppasseren sin til å score sjømål.

Reiten var heller ikke ferdig for kvelden. Åtte minutter ut i andre omgang satte hun sikkert inn 5-0 fra straffemerket.

Fem minutter på overtid scoret Sophie Roman sitt tredje mål for kvelden og satte inn Norges mål nummer seks.

Dermed ble hun den aller første som scorer tre mål i samme landskamp i et mesterskap.

Caroline Graham Hansen har vært i søkelyset etter sine uttalelser de siste dagene. Etter kampen var det en lettet Graham Hansen som pratet med NRK.

– Dette ga oss det vi trengte. Jeg synes vi i gruppa har taklet dette meget bra. Denne gjengen er det fint å være med på tur. Innad i gruppa har det nok vært mye roligere enn det har vært i pressen, sier Graham Hansen som til tider gjorde det hun ville ute på gresset.

Trener Hege Riise sa dette til NRK-sporten.

– Før kampen var det verden mot oss. Vi har taklet dette på en fin måte. Vi har mye kvalitet i laget og i dag fikk vi det ut. Når det gjelder tremålgjører Sophie Roman Haug, så spilte hun glimrende. Det kjennetegner et godt lag. Når en spiller er ute, kommer det inn en ny og presterer slik Sophie (Roman Haug). I tillegg hadde vi mange gode innlegg i denne kampen. Dette er den beste responsen vi kunne gitt det norske folk og ikke minst til oss selv, sier trener Hege Riise.

Norge byttet inn mange spillere, men våre to lokale spillere Julie Blakstad og Marit Bratberg Lund ble sittende på benken i de 102 minuttene kampen varte.

Elverums-jenta Mathilde Harviken spilte samtlige minutter som midtstopper og gjorde vel ingen feil i en enkel kamp.