Nå er det blitt en solskinnshistorie. Lenge var det ikke det. Men i dag kan Tor Håkon Fladsrud (40) endelig gå på jobb, smile, fortelle historien sin, bruke den til noe godt.

Alt starter et sted. For Tor Håkon starter hans 2.0-tilværelse med en meget alvorlig sykkelulykke. Som 28-åring ble han sendt til Sunnaas, og der startet den lange kampen fram mot den vitale, verdifulle 40-åringen han nå er for alle rundt seg - og for hele samfunnet.

Det er ikke alltid like enkelt å kjenne igjen et forbilde i vår tid. Støysendere som påvirker unge i alle sosiale kanaler går det minst 12 av på dusinet.

Tor Håkon, derimot, han er enkel å plassere. Han er et ekte, genuint forbilde som bør inspirere alle oss andre.

Løfter vi det opp et hakk, er det vanskelig å finne en bedre ambassadør for selve livet, enn Tor Håkon Fladsrud fra Hamar.

Fra den dagen alt snudde, har han jobbet seg sakte men målbevisst tilbake til livet. Tatt mer utdanning, og nå er han i full jobb. Mange rundt ham hadde nok ikke sett den komme i de tunge dagene etter ulykken som sendte ham i koma.

Nav er et yndet mål for mye kjeft. Vi i media bringer også stadig mange saker som er kritiske til Nav. Det skulle forsåvidt bare mangle at ikke mediene dekker en så viktig samfunnsinstitusjon med et kritisk blikk.

Ikke desto mindre er det gledelig at vi også i blant kan trekke opp en real gladsak fra hatten. En gladsak som involverer Nav. Og i dette tilfellet sportskjeden XXL, som tar samfunnsansvar.

Det Tor Håkon, sammen med Nav, viser oss, er nemlig at alt er mulig. Om man vil. Om man tør. Om man står på, og om det offentlige apparatet sammen med det private næringslivet legger så mange pinner i kors som skal til for å få folk i jobb.

Jobb er så viktig. Og ikke bare av økonomiske grunner. Å ikke delta i arbeidslivet er for mange ensbetydende med utenforskap. Sosialt utenforskap.

Uten Tor Håkon selv, og hans imponerende stå-på-vilje, hadde det selvsagt ikke gått. Men vi synes det er på sin plass med en blomst til både Nav og XXL i denne historien.

Hovedpersonen selv har lært seg å bruke humor for å beskrive det som fort kunne gått enda verre. Han kan ikke skjønne hvor sportskjeden skulle finne en bedre ambassadør for sykkelhjelmer.

Løfter vi det opp et hakk, er det vanskelig å finne en bedre ambassadør for selve livet, enn Tor Håkon Fladsrud fra Hamar.