Det var årsmøte i Storhamar IL Håndball elite torsdag kveld.

Ved årsskifte hadde klubben en positiv egenkapital på to millioner kroner.

Årsresultatet viste et overskudd på 2.465 kroner. Driftsinntektene var på 14,2 millioner kroner. Det er nesten det samme som budsjettet for 2024.

– Flere har jobbet hardt for å få et plussresultat for 2023. Vi ser at mange klubber sliter, sier avtroppende styreleder Vegard Strøm, som også drar fram egenkapitalen som et stort pluss.

Sponsorinntektene økte med 1,7 millioner kroner fra 2022 – til totalt 9,6 millioner kroner for 2023.

Totale lønnskostnader var på ni millioner kroner i 2023. Det er en økning på 1,4 millioner kroner fra 2022. Det er budsjettert med om lag ni millioner kroner totalt på lønn også i 2024.

Det er budsjettert med et overskudd på 17.265 kroner for 2024.

Eget klubbhus

En annen nyhet for håndballklubben på Hamar vest er at de endelig har fått seg eget klubbhus. De har flyttet inn i det som mange kjenner som «Shell-bygget», ved siden av Rema 1000 på Hamar vest.

– Vi måtte ha større plass, og så handler det om å få eget klubbhus – endelig. Dette har vi lengtet etter. De frivillige kan være her, vi kan ha sammenkomster og styremøter her. Folk kan stikke innom for en prat. Tidligere har vi måtte låne lokaler til mye. Her samler vi oss. Vi har eget kjøkken, møterom, kontorer, og en stue hvor spillerne kan være sammen, før og etter trening. Dette er helt perfekt, sier daglig leder Kamilla Sundmoen.

– Helt perfekt

Hun legger til:

– Jeg hadde kontor i Boligpartner Arena i starten da jeg var daglig leder. Så flyttet vi til nabobygget, der det blant annet er frisør og solariumstudio – og nå er vi her. Vi har fått det helt perfekt her. Vi har pusset opp litt, og skal gjøre litt mer etter hvert. Vi har fått god hjelp av samarbeidspartnere, sier Sundmoen.

Comeback for Holtet

Det nye styret ser slik ut: Øystein Holtet (ny), Jørn Morten Kirkeby (ny), Gabriella Juhasz (ny) og Eskil Ervik.

– Jeg mener økonomi er grunnleggende. Alt henger sammen med det. Jeg har lyst til å dra klubben videre. Nærmere toppen i Europa og nærmere toppen i Norge, sier Øystein Holtet, som altså gjør comeback.

Han fortsetter:

– Jeg ble litt rastløs. Jeg tror jeg har savnet klubben mer enn klubben har savnet meg. Jeg håper at vi kan bli en klubb for Innlandet. At vi blir et lokomotiv for kvinneidrett for Innlandet, sier Øystein Holtet.

PS! Vedtatt på årsmøtet, med bakgrunn av at de er en del av et allianseidrettslag: Storhamar IL Håndball elite.