Her svarer 73 prosent av befolkningen i Norge at det ikke spiller noen rolle om det er private, ideelle eller offentlige helseaktører som leverer tjenestene, så lenge man får hjelp og behandling gjennom de offentlig finansierte helse - og omsorgstjenestene når man trenger det.

73 prosent mener at de som bruker private helsetjenester, avlaster det offentlige helsevesenet og bidrar til å redusere helsekøene.

Vi må vel ta for gitt at Hamars befolkning er en del av landets befolkning.

Også i Hamar er det et stort trykk på kommunenes helsetjenester, og trykket vil øke i årene fremover.

Det er da ganske uforståelig at kommunens politiske og administrative ledelse sier nei til å se på Herbergier, et privat tilbud til demente som ligger på Nes.

Deres mål er å utvikle bedre løsninger innen omsorg, mer individuell tilpasset tilbud som og skal være mer kostnadseffektivt.

Herbergiers tilbud vil være et alternativ til eksisterende tilbud.

Og altså: samarbeid mellom offentlige og private helsetjenester. At den enkelte skal få velge mellom alternativer, noe som kan føre til konkurranse. Som igjen kan være med å sterkere fokus på forbedring av alles tilbud.

Kantars undersøkelse viser da at Hamar politiske og administrative ledelse er på kollisjonskurs med det folk er opptatt av. Dette bør de ta til etterretning.