(Gudbrandsdølen Dagningen/ HA): Meteorologisk institutt har derfor sendt ut farevarsel søndag. Varselet er gult, og de skriver at det kan komme opp mot 10 centimeter snø i områdene som får mest. Farevarselet gjelder for hele Østlandet og store deler av Vestlandet.

I varselet anbefaler meteorologene å beskytte sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler ventet snømengde, og de oppfordrer folk som skal ferdes i trafikken til å beregne ekstra tid til kjøring.

De anbefaler også å bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene som gjelder. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold, heter det i varselet.

– Skal man ut og kjøre, så er det vinterdekk som gjelder, advarer meteorolog Martin Granerud til Nettavisen.

Den siste tiden har det vært relativt kjølig på hele Østlandet. Dette vil nok fortsette den neste tiden, og Granerud mener dette er noe av grunnen til at vi kan forvente lettere snøfall natt til 1 mai.

Det er likevel ikke første gang at vi opplever snø i mai.

– Dette skjer fra tid til annen. Akkurat nå er det et lavtrykk som passerer hele Norge. Derfor kan det være helt på grensen mellom sludd og snø i flere områder, sier Granerud.

Varselet gjelder fra klokka 04.00 natt til mandag, og fram til klokka 16 mandag ettermiddag. Etter det er temperaturene ventet å stige, og sola skal etter varselet titte fram.

Hedmarken er intet unntak, og farevarselet gjelder både Hamar, Ringsaker, Stange og Løten.

Ser man videre forbi mandagen, er imidlertid utsiktene langt lysere. Det er nemlig meldt solrike dager så langt varselet går etter vi har kommet oss gjennom mandag.

Også temperaturene ser ut til å skulle stige når vi går inn mot neste helg.