Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sier dette om det å møte Oppsal i kvartfinalen (best av tre kamper, første kamp onsdag):

– Oppsal er et lag som har et høyt toppnivå. De ble nummer seks i serien, og kom fint inn i det som nyopprykket lag. De har noe på gang. Vi må heve oss fra i kveld, og så har vi gode muligheter, sier Kenneth Gabrielsen.

Han fortsetter:

– I kveld var Tertnes gode, og vi var litt nede, så da er ikke forskjellen større. Men nå er vi ferdige med seriespillet, og levert jobben. Fra onsdag må vi opp på et helt annet nivå, sier Kenneth Gabrielsen.

Mange bomskudd

Kampen startet med et bomskudd fra Kristin Venn, som fikk revansje noen få minutter senere: 2–1.

Det ble en rotete omgang av hjemmelaget med for mange bomskudd. Anna Jacobsen, Kristin Venn, Line Ellertsen, Mia Solberg Svele, Anniken Obaidli og Guro Nestaker misset på gode sjanser.

Storhamar ledet 5–3 etter ti minutter, men Tertnes hengte seg på. Storhamar serverte et halvslapt forsvarsspill, og jentene fra Bergen lot seg ikke be to ganger.

Tertnes ledet med tre mål (8–11) etter 22 minutter, men så våknet Storhamar-jentene.

De scoret de fire siste målene i omgangen, og det sto 12–11 til pause.

Det var en terningkast tre-omgang av hjemmelaget, med for mange bomskudd, for slapt forsvarsspill, og litt for få redninger av Eli Marie Raasok.

Andreomgangen startet med en lekker bak-ryggen-pasning fra Guro Nestaker til Ane Høgseth: 13–11.

Og Ane Høgseth var i draget i starten av den andre omgangen. Hun rev seg løs: 15–13.

Drama med Abdulla

Så kom en skikkelig kræsj. Tina Abdulla kolliderte med en Tertnes-spiller. Begge hadde stor fart. Storhamar-spilleren ble liggende, og var tydelig preget. Hun fikk raskt hjelp, og gikk av banen for egen maskin.

Hun var med de andre Storhamar-jentene og fikk sin sølvmedalje, og virket fin etter kampen.

– Jeg tror dette skal gå bra, sa hun.

Storhamar-forsvaret fortsatte å være litt for slapt, og Tertnes-jentene utnyttet det. Storhamar ledet med to mål flere ganger, men ble spist opp igjen. Offensivt var Ane Høgseth eneren de første ti minuttene av andreomgangen.

Etter 40 minutter sto det 17–17.

Sekunder senere: 19–17.

Storhamar holdt seg foran videre utover i omgangen, uten å imponere, og ledet 23–20 etter 49 minutter – mye takket være Kristin Venn, som var pigg og effektiv.

Men Tertnes ga seg ikke: Etter 53 minutter sto det 24–24 på tavla – etter fire strake Tertnes-scoringer.

På stillingen 25–25, seks minutter før slutt, tok Kenneth Gabrielsen timeout.

Hjemmelaget fikk opp 28–25 etter bra skyting av Guro Nestaker.

Det endte 29–27.