(Nettavisen/HA) En nordmann kan smile hele veien til banken etter tirsdagens trekning i Eurojackpot.

Vedkommende stakk nemlig av med førstepremien på hele 1,35 milliarder og kan nå kalle seg milliardær.

Senior kommunikasjonsrådgiver Anne Marit Sletten i Norsk Tipping bekrefter overfor VG at det er en norsk vinner, men vil ikke gå nærmere inn på den konkrete summen.

– Dette er den største premien noensinne hos Norsk Tipping, sier Sletten.

Hun vil ikke si hvor i landet vinneren befinner seg. Når det er vinnere av storpremier over 50 millioner kroner går de ikke ut med geografisk tilknytning overhodet, sier hun videre.

– Det er av sikkerhetsårsaker. Det kan være at vinneren ønsker å stå fram, det står de fritt til. Men de fleste ønsker å være anonyme.

– Helt vanvittig

Norsk Tipping fikk tak i den nybakte Eurojackpot-milliardæren ved 22.15-tiden tirsdag kveld.

Vinneren, som er en kvinne, hadde ikke sjekket kupongen sin og ante ikke hva som hadde skjedd.

– Hæ, er dette tull eller? var det første kvinnen sa.

– Det er jo bare helt vanvittig, sa hun videre og måtte le litt.

Den nybakte milliardæren tok ikke av på noen måte, men forholdt seg rolig gjennom hele samtalen.

– Det er veldig moro. Jeg kommer til å dele mye med familien. I tillegg kommer jeg nok til å reise en del.

– Slengte inn en kupong

Lotteri- og trekningsredaktør i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, ble den som fikk gleden av å ringe den heldige vinneren. Hun sier til VG at kvinnen vant på en kupong til 50 kroner.

– Hun pleide vanligvis ikke å tippe Eurojackpot, men hun hadde litt ekstra på spillekortet, så hun slengte inn en kupong og traff nålen i høystakken, sier hun til avisen.

Ifølge Mathisen var kvinnen hjemme da hun ble oppringt av Norsk Tipping, og hadde ingen rundt seg da hun tok telefonen.

– Hun gledet seg til å fortelle det til familien og ikke minst dele raust av premiesummen. Hun tenkte nok på en del som hun visste trengte de pengene. Hun er veldig glad i å reise, så det skal definitivt bli mye reising også.

Nest høyeste noensinne

Trekningen skjedde 12. januar.

Fem ganger tidligere har det blitt utbetalt over 1 milliard kroner i premie. Den nylige norske vinneren sikret seg dermed den nest høyeste førstepremieutbetalingen i Eurojackpot noensinne.

  • Den aller første milliardpotten i Eurojackpot gikk til et andelslag fra Tyskland den 20. mai i 2022.
  • Nesten nøyaktig to måneder senere var førstepremiepotten for første gang på maks, før en heldig danske prikket inn vinnerrekka og vant svimlende 1.217.976.000 kroner.
  • 8. november samme år var det igjen milliardpott og én heldig vinner av hele førstepremien. Den gangen kunne en tysker kalle seg Eurojackpot-milliardær etter å ha vunnet over 1,23 milliarder kroner.
  • Fjorårets første milliard-vinner i Eurojackpot kom på tampen av januar. Nok en gang var en heldig tysker alene om å prikke inn 5+2 rette og vant dermed 1.172.304 210 kroner.
  • Et halvt år senere, i juni 2023 kunne en tysker juble over å ha vunnet den største premieutbetalingen i Eurojackpots historie. Premien på nøyaktig 1.422.780.000 kroner satte rekord og ble en historisk stor premiepott.

Eurojackpot er et samarbeid mellom spillselskapene i hele 18 land.

Det er et lotterispill der det trekkes 5 av 50 hovedtall, og 2 av 12 stjernetall. Førstepremien går til de som har de 5 hovedtallene og de 2 stjernetallene korrekt på én og samme rekke.