Og da er det verdt å merke seg: Flommen ødela august-fisket. Ingen ørreter over seks kilo ble meldt inn i august 2023.

De aller fleste, som vanlig, meldt inn i mai: 28 pundinger!

Den siste meldt inn 22. juli.

2023 ble nok et år med rekordstor påmelding til fiskekonkurransen, som ble oppgradert med ny og enklere digital registrering: skjema.h-a.no. Denne sesongen tar vi det enda et skritt, og dekker hovedsakelig konkurransen løpende på nett, i stedet for en ukentlig papiroversikt. Gode historier og status vil vi fortsatt få inn i papir - men ikke lenger som en fast side hver lørdag.

Tør vi håpe på en ny drømmesommer?

Laksefiske

Her er årets sesong, med Hamar Arbeiderblads klassiske fiskekonkurranse – med laksefiske i Namsen som hovedpremie - hos Svein Romundstad på Lilleøen gård. Den som trekkes ut for hovedpremien får ett døgn med laksefiske i Namsen, inkludert losji, fire timer med roer – og 12 timers landfiske.

Fjorårets vinner ble Kjell Snarud fra Brumunddal, som meldte inn en flott ørret tatt i nabolagselva hans, klassiske Brumunda.

Også i år er klassene ørret Mjøsa, ørret elv, ørret sjø, gjedde, abbor og harr. Fiskene som meldes inn må være tatt i tidligere Hedmark fylke.

Klassevinnere ved sesongens slutt (når klokka slår 1. september) mottar gavekort på 1.500,-

Hver uke trekker vi ut en vinner av gavekort på 500,-. Alle som deltar mottar som vanlig diplom.

Meld inn

Natt til 1. mai startet årets sesong, og fra Tjuvholmen, Hamar – med fiskekonkurransen til Bjørnar Strand og Team Hengeballe.

NB! Når det gjelder innmelding til fisk i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse, så er dette viktig:

Navn på fisker, fiskers adresse, type fisk, vekt, hvor og når fisken er tatt. Gjerne bilde av fisker med fangst. Og gjerne video. Måten å melde inn fisk på, det finner du mer om i faktaboksen.

Fiskekonkurransen

Fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad for 72. gang. Fra 1. mai til natt til 1. september 2023.

Minstemål i fiskekonkurransen til Hamar Arbeiderblad i år:

Ørret Mjøsa – 3 kilo

Ørret sjø – 2 kilo

Ørret elv – 1 kilo

Gjedde – 4 kilo

Abbor – 0,5 kilo

Harr – 0,75 kilo


Lista oppdateres fortløpende på h-a.no. Hver uke trekkes gavekort på 500,- Sesongens klassevinnere mottar gavekort på 1.500,-

Alle som deltar i konkurransen mottar diplom.

De som står på lista deltar også i trekning om ett døgn med laksefiske i Namsen, inkludert losji, fire timer med roer – og 12 timers landfiske.

Slik melder du inn:

Fiskerne melder selv inn fangsten sin via et eget skjema på adressen skjema.h-a.no. Dette vil du finne lett tilgjengelig i menyen på nettsiden vår, og skjemaet vil bli distribuert via artikler på nettsiden og i papir.

Når du melder inn, så husk: Type fisk, vekt, når og hvor fisken er tatt, hvem som har tatt fisken, adresse (viktig for diplom), gjerne utstyr som er benyttet. Send gjerne med bilde av fisker med fangsten – og video om det er tatt.