Forsvaret sier det best selv; for å forsvare alt vi har, og alt vi er. Norge har behov for å styrke forsvaret sitt. Regjeringen Støre har styrket det med 40 prosent siden de tiltrådte, og behovet er enda større.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen mener Norge bare har få år på seg til å bygge opp et forsvar som bedre kan møte et aggressivt Russland. For å øke vår forsvarsevne, trenger vi flere folk inn i Forsvaret.

Derfor haster det å få startet trinnvis oppbygging av den vedtatte felles rekruttskolen for Hæren på Terningmoen.

Det er satt av penger til å erstatte midlertidige bygg på Terningmoen og Rena leir i forsvarsbudsjettet for 2024. Det kan vi anse som et lite skritt mot oppbyggingen av Hærens rekruttskole, men vi venter på mer.

Regjeringen legger fram langtidsplan for forsvarssektoren 5. april. Statsminister Jonas Gahr Støre har varslet største bevilgning til Forsvaret siden andre verdenskrig. Han har sagt at Norge skal nå Natos toprosentmål allerede i år.

Å skape trygghet for folk i Norge er Regjeringens viktigste jobb. Da trenger vi mer enn penger til Forsvaret. Vi trenger flere folk inn i tjeneste. Mange må ansettes og enda flere må utdannes.

Innlandet Arbeiderparti har jobbet målrettet for å nå gjennom med viktig budskap: Det haster med å få startet en trinnvis utbygging av felles rekruttskole på Terningmoen. Det vil bl.a. avlaste de operative avdelingene, og det bidrar til flere og enda bedre rekrutter til førstegangstjeneste.

Når ny langtidsplan for forsvaret blir lagt fram etter påske, håper jeg det er grunn for Innlandet Arbeiderparti å juble. Da må det slås fast at nå starter den trinnvise oppbyggingen av felles rekruttskole for Hæren på Terningmoen.

Da er vi kommet et betydelig skritt videre for styrking av vår forsvarsevne. For alt vi har, og alt vi er.