De siste dagene har mange hedmarkinger våknet opp til frost på bilruta og hustrige hus. En del har nok også kjent litt på forkjølelse og kanskje også covid etter at høstmørket for alvor har lagt seg.

Starten på uka har vært av det forholdsvis kjølige slaget, med temperaturer ned mot -10 på nattetid. Er du som undertegnede, som i det store og hele egentlig ikke kan fordra verken kulde eller snø, er det for så vidt ingen bedring i sikte.

Når det gjelder været framover, vil det ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen, fortsette å være kaldt.

– Temperaturen vil uten tvil holde seg på minussida denne uka, sier hun til HA.

Det blir imidlertid ikke noe snø av betydning.

– Det vil nok drysse litt lett, men ikke nok til at det blir noe særlig skiføre. Noe gløtt av sol vil det nok også bli midt i uka. Kort oppsummert, så vil det bli litt kjedelig «mellomvær» før vinteren etter hvert setter inn for alvor, sier meteorologen.

– Hva med helga?

– Slik prognosene er nå, kan det komme et lavtrykk over Østlandet lørdag. Det ser riktig nok ut til å ligge litt sør for dere, så jeg tror ikke dere får noe særlig nedbør, sier Ingrid Bentsen.

Tar vi en kikk på Yr tirsdag formiddag, ser vi at temperaturene vil ligge på mellom -1 og -9 grader gjennom hele uka i Hamar. I Ringsaker, nærmere bestemt på Sjusjøen, blir det atskillig kaldere. Der vil temperaturen kunne komme helt ned i -17 torsdag og fredag.

Beveger vi oss en god del lenger nord - til Folldal, blir det enda verre.

Her kan man forvente temperaturer ned mot -25 grader torsdag og fredag.

BRRR!