(Gudbrandsdølen Dagningen): Geir Berhard Randby døde brått, 61 år gammel. Det opplyser hans arbeidsgiver gjennom mange år, NRK Innlandet.

Randby har vært et kjent og kjært ansikt og stemme for mange lyttere og seere både i Innlandet, og resten av landet og en engasjert journalist.

Han startet sin karriere i NRK Innlandet på slutten av 90-tallet og ble fast ansatt omkring 10 år senere.

Randby etterlater seg kone og fire barn.

Tung dag

Distriktsredaktør i NRK Innlandet, Silje Kampesæter, forteller at det er en tung dag i NRK-redaksjonen.

– Det er en veldig sørgelig dag. Det er alltid trist å miste noen, men med mennesker som Geir som bryr seg så mye om alle andre rundt seg, så merkes det veldig godt på hele redaksjonen, sier hun til GD.

Kampesæter beskriver Randby som en engasjert journalist helt til det siste, som var nysgjerrig på alle rundt seg.

– Geir satte spor i alle mennesker han møtte i sitt liv. Han hadde en livsgnist som ikke mange andre har, sier hun.

Dokumentarer

Randby er nok mest kjent for innslag som reporter på TV eller radio fra Innlandet. Gjerne under direktesendinger. Men han sto også bak flere store produksjoner i NRK-regi.

– Han har laget de store dokumentarene med voldsomme ressurser, samtidig som han brant like mye for de små menneskemøtene i hverdagen. Geir satt ofte på bensinstasjonen i Fåberggata og prata med alle. Han hadde alltid ideer fordi han alltid hadde prata med folk som var opptatt av noe. Geir var ekte nysgjerrig på alt rundt seg, sier Kampesæter.

Magiske Glomma

Randby er fra Valdres, men har bodd og jobbet i Lillehammer en rekke år.

Hans tidligere sjef, Inger Johanne Solli, beskriver ham som en energisk journalist der hodet aldri sto stille.

– Det var ideer hele tiden. Han var voldsomt kreativ, en flink fotograf og journalist, sier Solli som er tidligere distriktsredaktør i NRK og nå kollega.

Dokumentarserien «Magiske Glomma» fra 2018 var Randbys store stolthet.

– Det var naturen som sto ham mest nær og han var veldig opptatt av vann og vassdrag. Dokumentaren var en kjempesatsing, der han jobba sammen med «Ut i naturen» i Bergen.

Solli husker også Randby som en totalt uredd journalist.

– Han både dykket og fløy. Jeg husker han filmet Innlandet fra lufta i flyet sitt og landet på Lillehammer. Jeg var livredd for at det skulle skje noe, men han fantes ikke redd.

– Geir var et eventyr. Han var varm og god og nå er vi fryktelig triste og lei oss over å ha mistet ham så brått, sier Solli.