Saken oppdateres.

Fredag kunne HIL-løperen Didrik Eng Strand juble for gull på 1.500 meter i junior-VM i Japan.

Klubbkamerat Finn Elias Haneberg ble nummer sju på den distansen.

Tidlig lørdag norsk tid var det 5.000 meter på menyen i Japan. Didrik Eng Strand ble nummer tre (6.27,63) – og dermed ble det VM-gull allround (sammenlagt). Sigurd Henriksen vant 5.000-meteren i Japan. Henriksen gikk inn til 6.18,76. Det er banerekord i Hachinohe.

Finn Elias Haneberg ble nummer fire med 6.30,36 på 5.000 meter.

Finn Elias Haneberg ble dermed nummer tre sammenlagt.

Stolt leder

Lederen i Hamar IL skøyter, Bjørn Terje Andersen er stolt.

– Det er historisk at vi har to HIL-gutter på pallen i VM, sier en stolt HIL-leder til HA-sporten.

Fredag sa han dette:

– Dette er kjempestort for HIL skøyter. Vi har to gutter i verdenstoppen. Det viser at vi fortsatt kan utvikle skøyteløpere i Hamar. Vi har jo fin tradisjon med det – sist med Eskil Ervik og Even Wetten. Vi har et godt samarbeid med Wang Toppidrett. Trenerne Eskil Ervik, Robin Gruben, Arve Henning Ripsrud og Pål Gravem gjør en kjempejobb. Mjøsteam er senteret her, sa Bjørn Terje Andersen til HA-sporten.

Om sammenlagtvinneren: Fredag ble Eng Strand verdensmester på 1.500 meter med 1.48,06. Han ble nummer 13 på 500 meter (36,89) og fem på 1000 meter (1.11,35). Sammenlagt fikk han 147,348 poeng og vant 0,666 tidspoeng foran Sonnekalb fra Tyskland.

Gull til Wang-elev

Aurora Løvås gikk lørdag inn til gull på 3.000 meter i junior-VM skøyter. Dermed tok hun også sølv i allround.

Løvås fra Nord-Odal går også på Wang toppidrett i Hamar.

18-åringen fra Nord-Odal startet i niende og siste kvartett på 3000 meter, knuste konkurrentene og gikk inn til 4.12,35. Hun slo sølvvinner Hana Noake fra Japan med 97 hundredeler og bronsevinner Akane Iida med 3,52 sekunder.

Stolt Wang-rektor

Wang-rektor, og skøytetrener, Eskil Ervik var blid lørdag morgen:

- Dette var gøy. Seriøst og målrettet arbeid over tid lønner seg. Det er imponerende at utøverne leverer sitt beste når det gjelder som mest. Så er det ekstra gøy med Didrik og Finn som har vokst opp sammen på Ridabu. Skøytebyen Hamar leverer, sa Eskil Ervik til HA-sporten lørdag morgen.

Tre gull

Junior-VM på skøyter ble avsluttet med gull på teamsprint og sølv på lagtempo for Norge.

HIL-gutta Finn Elias Haneberg og Didrik Eng Strand var med på begge lagkonkurransene.

Dermed ble Didrik Eng Strand VM-konge i Japan med tre gull (1.500 meter, sammenlagt og teamsprint), ett sølv (lagtempo) og en bronse (5.000 meter).