Hamar Arbeiderblad er igjen på flyttefot i Brumunddal. For tredje gang på 25 år HA flytter redaksjonen internt i bykjernen.

Da Jo Kjetil Heggelund og John Arne Holmlund begynte i HA i 2002, var redaksjonslokalene ved siden Cigaro i Grandbygget. I 2014 flyttet Ringsaker-redaksjonen til Sparebank-lokalene i gågata. Og nå er radarparet igjen på flyttefot.

Byggeskikkprisen

– Vi trengte ikke 110 kvadratmeter. Og behovet for egne parkeringsplasser og en elbillader på veggen var en utløsende faktor. Dessuten kommer jeg meg litt lenger unna gjærbaksten til Baker Kristiansen, meddeler Holmlund.

Ringsaker-reporterne tar ikke til takke med hva som helst. Duoen har nå installert seg i bygården som fikk byggeskikkprisen i Ringsaker i 2017. Den kremgule og vakre trebygningen får snart et passende skilt som viser at HA er på plass.

– Her holdt baker Kjendlie til for mange, mange år siden. Men dagens brumunddøler kjenner best til rammeverkstedet og pottemakeriet, melder Heggelund.

HA-medarbeiderne er nå på plass i pottemakerlokalene og lover å opprettholde kreativiteten som pottemaker Tine Ditlefsen holdt i hevd i lokalene.

«The Potters»

– Vi vurderer heretter å holde med Stoke, sier Holmlund, uten at Arsenal-fan Heggelund umiddelbart forstår poenget.

«The Potters» er kallenavnet på fotballsupporterne som holder med Stoke City F.C. som spiller på nivå to i England.

Historisk grunn

I Gammelgata blomstret forretningene tidlig på 1900-tallet. Flere av bygårdene ble bygd på slutten av 1800-tallet. Ved siden av Gammelgata rant elvevannet gjennom Kvennveita. Her ble klesvasken tatt, og her badet ungene.

Nå er det bare historiene tilbake. Store deler av Kvennveita er borte, men kommunen gjenåpnet for noen år tilbake 100 meter av den sagnomsuste Kvennveita.

– Og den strekningen befinner seg utenfor redaksjonslokalene våre. Vi er på historisk grunn. Det er stille og godt her nede i gata. Vi har Husebyparken på den andre siden av Gammelgata og kun 200 meter opp til kjøpesenteret Mølla, forteller Heggelund.

Holmlund er ofte på farten og rykker gjerne ut til hendelser i Ringsaker. Han ser en stor fordel etter flyttingen til Gammelgata:

– Her nede slipper vi å lete rundt i byen etter ledige parkeringsplasser. Det er raskt og effektivt å komme seg ut på E6 eller Furnesvegen. For våre kunder bør ikke flyttingen by på noen problemer. Det skal være lett å komme i kontakt med oss, mener Holmlund.

Hva med konditori?

Redaksjonslokalene på 55 kvadratmeter framstår lyse og trivelige. Heggelund og Holmlund venter nå på at sofaen og hvilestolene skal komme på plass.

– Møblene er mest med tanke på kundene. Selv har vi nok ikke mye hviletid, sukker Holmlund.

Gammelgata 22 eies av partnerne Edvin Elisenberg fra Hamar og Per Sigmund Heggelund fra Moelv. Nabolokalene – det tidligere rammeverkstedet – står fortsatt tomme.

Hvem kunne dere tenke dere som naboer?

– Et lite konditori med deilig kaffe og bakst, foreslår Holmlund.

– Jeg foreslår helsekost, sier Heggelund.

Dermed tyder alt på at det fortsatt vil diskuteres like intenst på kontoret – også i nye lokaler.