Nå har jeg fått nok av HAs dekning av Ham Kam fotball side opp og side ned, og det hele vinteren. Storparten av avisas lesere tror ikke jeg er så ihuga på fotball som sportsjournalistene vil ha det til.

Det skrives side opp og side ned om saker som ikke er av interesse, og som har lite med selve fotballprestasjonene å gjøre. Det er selvfølgelig trist med et dødsfall blant klubbens spillere, men det kan ikke være nødvendig å skrive om en slik trist sak i to uker!

Det er ikke fotballsesong i Norge fra sen høst til tidlig vår! Da bør sportssidene brukes til annet enn fotballreportasjer. Undertegnede er klar over at de spiller i eliteserien, men var ikke så veldig langt unna å rykke ned i høst. Hvor mye spalteplass skal de egentlig få?

Storhamar hockey er også så heldige å få side opp og side ned om seg og sine. Det er en sport som er på vinteren, men du verden så mye sportsjournalistene også her finner å skrive om hele året.

Her, som for Ham Kam, er det altfor mye om saker som ikke er veldig interessant, og som går på personligheter. Jeg er fullstendig klar over at klubben har hatt en strålende sesong, og har startet på sluttspillet nå. Flott, og noe vi kan være stolte av.

Idrettsbyen Hamar har også et håndball-lag, og de er på andreplass i eliteserien. De har også kvalifisert seg til Europa-cup og spiller kamper der nå. Hvor mye spalteplass får de i uka?! Kanskje ei til to sider!

Hvorfor er ikke det interessant å følge opp?

Med stor interesse for de fleste idretter, sommer og vinter, savner jeg veldig reportasjer der barn og unge deltar, både når det gjelder vinter- og sommeridretter.

Heldigvis dekket avisa nesten ei-1-side fra et av distriktets største arrangement på ungdomsfronten, nemlig NM junior i Nybygda, som gikk over tre dager. Sjøl om vi ikke fikk noen mestre fra distriktet, er det mye å skrive om fra et slikt arrangement.

Ringsakersprinten i langrenn ble arrangert i Åsmarka onsdag i forrige uke, men HA glimret med sitt fravær! Jeg savner stort reportasjer fra arrangement på alle fronter som den yngre garde deltar i, sommer som vinter.

I dag ble jeg litt blidere da avisa dekket, med ei hel side, Bamselekene i Stange. Dette håper jeg virkelig kan skje mye oftere. det går fint an å oppsøke treninger og småarrangement blant de unge, og tenke over all den dugnadsinnsatsen som veldig mange legger ned for at barn skal bli aktivisert.

Kanskje HA bør kjøpe ullundertøy til sine sportsjournalister for å få de ut på utearrangement på vinterstid!

De dagene avisa kommer i postkassa vår, gleder meg til nyheter til kaffekoppen, men hva møter meg hver eneste gang? Jo, store overskrifter og side opp og ned om HamKam og Storhamar hockey. Jeg er møkka lei av dette.

Dessverre har jeg betalt abonnement for et år, men neste år skal jeg virkelig telle på knappa om jeg gidder å ha avisa lenger. Det må gå an å ha fast ansatte sportsjournalister som interesserer seg for andre idretter og arrangement enn i HamKam og Storhamar hockey.