Hamar Senterparti har registrert at Hamar Venstre ønsker seg mer vern i naturen – spesielt i Vangsåsen – j.fr. innlegg av listekandidat Sjur Skjæveland. Det virker som om Venstre er mer opptatt av å få vernet mest mulig for å nå internasjonale målsettinger – uten å vurdere hensikten og behovet for mer vern.

Senterpartiet er enig i at det er viktig å ta vare på spesielle biotoper eller habitater i naturen. Derfor bør spesielle områder vernes i form av nasjonalparker, landskapsvernområder eller naturreservater. Imidlertid mener SP at god, aktiv og forsvarlig forvaltning av naturen er det beste vern.

Les også

Vern mer natur i Vangsåsen

Passivt vern fører til at naturen ikke kan utnyttes på best mulig måte, hverken i det grønne skifte eller til rekreasjon.

Vi mener at Vangsåsen i dag forvaltes og utnyttes på en god måte.

Vang Almenning har i tillegg til å utnytte skog- og utmarksressursene lagt til rette for bruk av arealene til aktivt friluftsliv til glede for befolkningen i nærområdet. Med aktivt skogbruk på kun halvparten av eiendommens areal og 24% av totalarealet vernet, mener SP at området utnyttes til alles tilfredstillelse i godt samarbeid med Hamar kommune, Vang Jakt og Fiske Forening og Hamar og Hedemarken Turistforening.

Med bakgrunn i den gode kontakten mellom ulike interesser i kommunen, ser Hamar Senterparti ingen grunn til å øke vernet areal eller å etablere noen såkalt «markagrense» i Vangsåsen.