(Gudbrandsdølen Dagningen): – Vi har onsdag pågrepet en mindreårig som er over 15 år, men under 18 år. Han er siktet i saken. Han ble kjørt fra Lillehammer til Hamar hvor han da ble avhørt på politistasjonen der. Han har innrømmet at han har knivstukket fornærmede i saken, men erkjenner ikke straffskyld for det, sier politiadvokat Anders Møllersen.

Den mindreårige som er siktet for knivstikkingen er hjemmehørende i Lillehammer-området, sier politiadvokaten.

Knivstikkingen skjedde tirsdag 31. oktober i krysset Marcus Thranes veg/Th. Lundes veg i sentrum av Lillehammer.

En mann i 20-årene måtte på sykehuset på grunn av skadene han ble påført.

Søk på åstedet

Politiadvokaten sier at de ikke funnet noen kniv ennå. Dette til tross for at de har lett, blant annet med hundepatruljer og metalldetektor på og rundt åstedet.

– Den siktede har oppgitt at han har kastet kniven, men vi har ikke noe nærmere stedsangivelse, sier Møllersen.

Hvor hardt den fornærmede er skadet, kan ikke politiadvokaten gå inn på fordi de ikke har fått noen legejournaler.

– Den siktede var i avhør med sin forsvarer i store deler av gårsdagen, men ble sluppet etter avhør. Han vil få oppfølging fra vår side, sier Møllersen.

Han forklarer at når siktede er over 15 år, er man over straffbar alder, men man har et større vern når man er under 18 år. Han skal blant annet ha med seg verge, sier Møllersen, som har spesialansvar for saker hvor mistenkte er under 18 år.

GD har vært i kontakt med guttens forsvarer, Svein Olav Bøen i Lillehammer. Han sier at han har veldig lite å si per nå, og at han ikke ønsker å kommentere saken foreløpig.

Ingen varetektsfengsling

Politiadvokaten opplyser at siktede ikke var inne på celle, at han fikk med seg forvarer fra første sekund, og at det ikke blir snakk om noen varetektsfengsling.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, men er mye nærmere når vi har en gjerningsperson som faktisk innrømmer at han har gjort det. Straffereaksjonen må vi kartlegge nærmere når man eventuelt tar ut en tiltale. Saken er av høy prioritet hos oss, sier Møllersen.

Han sier at det kun er én siktet i saken. Etterforskningen vil vise hva som ligger bak hendelsen. Blant annet skal fornærmede avhøres igjen etter det siktede har sagt.

– Vi har ikke et helt klart bilde av motiv eller foranledning akkurat nå, sier Møllersen, som på spørsmål fra GD bekrefter at det er snakk om knivstikking.