Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om snø for deler av Østlandet.

– Forbered dere på mellom 5-25 centimeter med snø, skriver Meteorologene på Twitter om mandagens snøfall. I Hamar-området er det imidlertid tirsdag som ser ut som den mest snørike dagen.

– Det fortsetter å snø tirsdag. Snøgrensen vil synke natt til tirsdag og det kan bli sludd eller snø også i lavere strøk og nær Oslofjorden første del av dagen. Det ventes 3-25 cm, mest i høyereliggende områder. Nedbøren avtar utover dagen, opplyser meteorologene via Yr søndag.

Lokalt vanskelige kjøreforhold

I farevarslet skriver Meteorologisk institutt at det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold som følge av snøen. De anbefaler at man bruker riktige dekk og kjører etter forholdene.

Andre konsekvenser kan ifølge farevarselet være at sårbar infrastruktur blir rammet som følge av snøtyngden, og at noen reiser vil kunne få lenger reisetid.

Dette er deres anbefalinger:

  • Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden.
  • Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring.
  • Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene.
  • Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Bedre mot slutten av uka

Allerede onsdag ser det imidlertid ut til at snøfallet er over - i hvert fall for denne gang. Ifølge yr.no vil nedbøren som kommer da komme som regn.

Mot slutten av uka kan det også se ut til at sola glimter til, selv om de gode temperaturene som har vært denne uka foreløpig holder seg unna.

– Det er litt vanskelig å spå nå, men det er indikasjoner på at det blir mer normale temperaturer fra 1. mai. Da kan det fort bli mer varme i lufta igjen, sa vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Geir Ottar Fagerli til HA fredag.